MŚ 2006: Grupa F - Australia, Brazylia, Chorwacja, Japonia

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 » 23 cze 2006, 8:09

Hiddink trenerskim geniuszem
Dokładnie , to co on wyprawia jest niesamowite , Australijczycy nie dość , że wyszli z grupy to jeszcze grają piękny futbol , aż chce się oglądać.
Co prawda mieli mnóstwo szczęścia w meczu z Chorwatami , ale szczęście jednak sprzyja lepszym , bardziej podobała mi się ich gra.
Pewnie raczej nie wygrają z Włochami , ale i tak myślę , że powalczą.

Drugi mecz , jak każdy Brazylii , także był zajebisty. Swoboda z jaką grali Brazylijczycy była po prostu niesamowita , wychodziło im praktycznie wszystko. Nawet kiedy stracili bramkę kontrowali sytuacje.

Każdy z Brazylijczyków zagrał dobrze , jedynie Lucio mnie nie przekonywał , nie grał dobrze w ofensywie , w defensywie był dosyć niepewny , ogólnie grał lepiej. Zachwycali natomiast pozostali defensorzy , dwóch zaliczyło asysty , a jeden strzelił gola (!) , bardzo dobry mecz Gilberto , który swoją grą przekonał mnie do siebie , śmiem twierdzić , że zagrał o wiele lepiej od Roberto Carlosa , to samo Cicinho , świetnie prowadził piłkę , pokazał Baszczyńskiemu jak powinno się grać.
Pomoc także zagrała bezbłędnie , jak zwykle Ronaldinho błyszczał genialnymi podaniami , Juninho strzelił gola , Kaka mimo , że ciągnął i próbował , za bardzo mu nie wyszło , no i świetny mecz Gilberto Silvy , naprawdę doskonały zmiennik dla Emersona.
Na ataku kręcił Robinho , w pierwszej połowie wszystkie akcje praktycznie przechodziły przez niego , w drugiej połowie mniej aktywny , mimo to zaliczył udany występ.
No i bohater meczu Ronaldo , zawodnik , który nie przekonywał w ostatnich meczach pokazał , że jest najlepszym zawodnikiem świata jeśli chodzi o wykończenie akcji , potrafi strzelić z każdej pozycji. Pobił rekord Gerda i przeszedł do historii , mam nadzieję , że to nie koniec jego goli w MŚ.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”