Manchester United (zbiorczy)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 23 cze 2006, 22:32

rymownik pisze:
ATI pisze:Jak dla mnie to jest patałach. Takie jest moje zdanie. Kiedyś zawsze mówiłem nie "jaki Rasiak", a właśnie "jaki Gudjohnssen". On jest całkowicie zbędny dla United. Nie umniejszam mu umiejętności technicznych, ale jego strzały to jest po prostu zazwyczaj więcej szczęścia jak rozumu. Gdypy Iceman miał zastąpić u nas RVN-a to tak jakby Sobolewski miał zastąpić Stevena Gerrarda. Laughing
Ok, jakieś argumenty podasz, czy będzie to kolejna zupełnie bezsensowna dyskusja ? Bardzo mnie dziwi, że ISlandczyk nie jest wzmocnieniem... Ja widziałbym go w Unied zamiast rozkapryszonego Rvn10 który nie myśli za bardzo o grze w piłkę. Skoro Islandczyk jest taki słaby, to najlepszy klub w Europie i prawdopodobnie na świecie nie chciałby go pozyskać. Twierdząc, że Eidur nie jest mocnym zawodnikiem, równocześnie sugerujesz, że Barca dokonuje złych trasnferów. Skoro tak, to chciałbym, żeby Fergie dokonywał tak 'nieprzemyślanych' transferów jak działacze Barcy. Może rzeczywiście Ferguson za dużo myśli i dlatego Manchester nie zdobył praktycznie żadnego trofeum w minionym sezonie..

A powiedz mi w czym Man United było gorzsze na przestrzeni ostatnich 16 lat od Barcy. Już prędzej powiem, że Chelsea jest najlepszym klubem, ale nie Barcelona. Nieuczciwym zwycięstwem z Milanem przy pomocy śedziego. :lol: Przecież Manchester United był wręcz absolutnym dominatorem od początku lat 90 w lidze angielskiej. Pozatym Manchester United jest mimo wszystko klubem medialnym, szczególnie taki wizerunek chcą wykreować Glazerzy. I jeśli chodzi o medialność to Torres a Gudjohnssen jest różnica. Pozatym Barca nie toczyła jakiejś spektakularnej walki o niego. Przecież Jose Mourinho nie jest głupi i wiedział, że Eidur jest cieńki, a ja nie chce, żeby w Manchesterze United grały odpady. Jestem pewien, że Fergie potrafi znaleźć 99 innych piłkarzy lepszych niż Eidur. Takie jest moje zdanie i nic go nie zmieni, ale można o tym dyskutować, byle by się nie kłócić. Jeśli odejdzie RVN to chcę zobaczyć w trykocie Man United Torresa. Pozatym mamy Rooney'a, Sahe, Smiths'a, Rossiego, C.Ronaldo, Ryan'a Giggs'a, Paula Scholes'a, Sylvana Eban's Blake'a i Frazera Campbella, a każdy z nich przynajmniej raz zaliczył występ w napadzie United, więc po co wydawać 10 baniek na średniaka.

Wróć do „Anglia”