Kariera trenerska
Jest jedną z największych osobowości trenerskich w światowym futbolu. Dwukrotnie był selekcjonerem reprezentacji Holandii, za każdym razem w zastępstwie. W 1990 roku musiał przejąć kadrę, po tym jak Rinus Michels niespodziewanie odmówił poprowadzenia drużyny na mistrzostwach świata.
Osiągał wielkie sukcesy w Realu Madryt, Ajaksie oraz Feyenoordzie (tu przez trzy lata współpracował z Jerzym Dudkiem), z każdego jednak klubu szybko uciekał w poszukiwaniu coraz to nowych wyzwań, także daleko poza obrzeżem wielkiego futbolu.
W listopadzie 2005 roku po wygraniu dwumeczu barażowego z Bahrajnem wprowadził po raz pierwszy w historii reprezentację Trynidadu i Tobago do finałów mistrzostw świata.
W sumie to najwieksze sukcesy to on odnosil jakies 15 lat temu no i teraz dal o sobie przypomniec wprowadzajac Trynidad do MS. Mimo wszystko ja od jakiegos czasu jestem zwolennikiem trenera z zagranicy(badz Kasperczaka) bo mysle ze potrzebny naszym pilkarzom jakis autorytet z ogromna wiedza i doswiadczeniem. Jezeli on sam chce prowadzic nasza reprezentacje i do tego otwarcie mowi ze chce naszych wprowadzic do ME - mimo ze juz malo czasu pozostalo, to trzeba sie powaznie nad tym zastanowic bo nie wiem czy inni chetni sie znajda. Ja nadal na 1 miejscu stawiam Kasperczaka ale to juz chyba przesadzone ze poprowadzi reprezentacje SenegaluSukcesy trenerskie
* mistrzostwo Holandii 1980 i 1990 z Ajaksem Amsterdam
* mistrzostwo Holandii 1999 i Superpuchar Holandii 2000 z Feyenoordem Rotterdam
* mistrzostwo Hiszpanii 1987, 1988 i 1989 oraz Puchar Hiszpanii 1989 z Realem Madryt
* 1/8 finału mistrzostw świata 1990 z reprezentacją Holandii
* awans do mistrzostw świata 1994 z reprezentacją Arabii Saudyjskiej
* awans do mistrzostw świata 2006 i start w tym turnieju (runda grupowa) z reprezentacją Trynidadu i Tobago