Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 24 cze 2006, 17:50

ATI
Odpowiedz Ci na te Twoje śmieszne posty jednak. Cobyś mi więcej skrzynki nie zapychał.

Na początek skorzystam z opcji cytowania selektywnego, aby wybrać najśmieszniejsze momenty. Takie 'Złote Usta' w wersji mini. Przeżyjmy to jeszcze raz :arrow:
ATI pisze:kto jak kto, ale Sir Alex Ferguson jest mistrzem jeśli chodzi o transfery i nikt mu tego nie odbierze.
ATI pisze:Aha i nie mów mi, że Gudjonssen to jest wzmocnienie.
ATI pisze:Jak dla mnie to jest patałach. Takie jest moje zdanie. Kiedyś zawsze mówiłem nie "jaki Rasiak", a właśnie "jaki Gudjohnssen". On jest całkowicie zbędny dla United. Nie umniejszam mu umiejętności technicznych, ale jego strzały to jest po prostu zazwyczaj więcej szczęścia jak rozumu. Gdypy Iceman miał zastąpić u nas RVN-a to tak jakby Sobolewski miał zastąpić Stevena Gerrarda.
ATI pisze:A powiedz mi w czym Man United było gorzsze na przestrzeni ostatnich 16 lat od Barcy. Już prędzej powiem, że Chelsea jest najlepszym klubem, ale nie Barcelona. Nieuczciwym zwycięstwem z Milanem przy pomocy śedziego.
ATI pisze:Pozatym Manchester United jest mimo wszystko klubem medialnym, szczególnie taki wizerunek chcą wykreować Glazerzy. I jeśli chodzi o medialność to Torres a Gudjohnssen jest różnica. Pozatym Barca nie toczyła jakiejś spektakularnej walki o niego. Przecież Jose Mourinho nie jest głupi i wiedział, że Eidur jest cieńki, a ja nie chce, żeby w Manchesterze United grały odpady. Jestem pewien, że Fergie potrafi znaleźć 99 innych piłkarzy lepszych niż Eidur.
ATI pisze:Założe się, że gdyby Barca miała w lidze Man United, Chelsea, Arsenal, Tottenham i Liverpool to by nawet nie grała w LM. Wystarczy spojrzeć na ostatnią kolejkę w Anglii: Man United - Charlton 4-0 Porstmouth - L'poll 1-3. A Hiszpania Sevilla- Real 4-3, Osasuna - Valencia 2-0. Czyli obie drużyny walczące o 2 miejsce przegrały Laughing . I wiadomo ze Premiership jest najsilniejszą ligą świata.
ATI pisze:A co do Rooney'a tylko mi nie mów, że to przez czerwień w meczu z Villareal nie wyszli z grupy. Piłkarz geniusz. W jego wieku Ronaldinho był niczym. A swoją drogą lepiej się martw o E2 i Gaucho oraz ich wulgarne zachowania w stosunku do innych piłkarzy. Ronaldinho i jego ciosy łokciem w twarz przeciwników. A Eto to w co 2 meczu komuś twarz pluje.
ATI pisze:A powiedz mi jeszcze czego Eto nie gra na WC? A Rooney np gra ?
ATI pisze:Pozatym po co jakiś angielski zespół ma walczyć w Uefie, skoro lepiej mieć wyższą pozycję w lidze, bo na tym więcej zarobii. Liga angielska jest najbardziej medialną i kasiastą ligą, a zarazem najbardziej renomowaną.
Wystarczy. Coby nikogo brzuch nie rozbolał.

A teraz jakiś drobny komentarz. Chociaż takie zjawiska powinno się ignorować.

Sir Alex mistrzem transferów powiadasz? Oczywiście Ferguson jest świetnym szkoleniowcem, w zasadzie już legendą, ale mistrzem transferów. Udało mu się wykonać sporo dobrych transferów, ale były i słabsze. Poza tym są ludzie lepsi w te klocki (transfery) od niego tak więc mistrz to nieco naciągane. Nie demonizuj Fergusona tylko dlatego, że prowadzi Manchester United. Pisałeś też jakieś śmieszne rzeczy o Gudjohnsenie. Jest słaby a bramki w Chelsea to przypadek. Nie przyszło Ci do głowy to, że Jose sprzedaje go z racji nieograniczonych możliwości finansowych a co za tym idzie możliwości zakupu lepszego zawodnika. Oczywiście są lepsi od Eidura, ale Islandczyk jest dobrym zawodnikiem. Na rezerwowego nadaje się świetnie. Zresztą brakuje Ci argumentów. Stwierdzenia w stylu "tak bo tak" są conajmniej kiepskie. Widać, że jesteś do niego uprzedzony. Jest takie mądre powiedzenie: "Uprzedzenia zaś biorą się z niedostatków wiedzy ogólnej". Może je znasz? (chociaż pewnie nie bo to mądre powiedzenie). Piszesz też coś o ostatnich 16 latach w kontekscie panowania Manchesteru czy jakoś tak. No fajnie, fajnie, ale co mają wspólnego te lata z obecną sytuacją. Fakty są takie, że Barcelona to obecnie lepsza drużyna od Manchesteru. Po prostu. Chelsea najlepszym klubem? No dobra tylko mogłeś napisać jeszcze dlaczego?
Aspekt medialności zasługuje na oddzielny akapit (a tak naprawdę to w konwulsjach śmiecu palec mi na ENTER wpadł). Napisałeś to conajmniej tak jakby Barcelonie można było zarzucić cokolwiek w kwestii medialności :lol: No a tak w ogóle to co ma wspólnego medialność zawodnika z jego grą? IMO nic. Laporta kupuje piłkarzy potrzebnych drużynie a nie mediom. Nie wiem jak Alex 'mistrz transferów' Ferguson. No a Eidur to jest 'cieńki' (słowo by ATI) a bramki to strzela Papa Smurf przebrany za niego. Szkoda też, że nie podałeś tej listy zawodników których by znalazł Sir. Ciekawi mnie kto jest tam pierwszy - Kleberson czy Djemba Djemba.
Następnie mamy przyjemność zaobserwować fantastyczne wnioski , która liga jest lepsza na podstawie wyników w ostatniej kolejce. Yeah :lol2:
No i jeszcze ten boski Rooney co to jest gorszy chyba tylko od Kapitana Daimosa.
Fragmentu o tym jak to Dinho regularnie bije zawodników a Eto'o na nich pluje nie trzeba komentować. Wysłałem to do wikipedii po hasło 'idiotyzm' a także 'dyletanctwo' jako rodzaj przykładu.
Tego akapitu o Eto'o, który nie gra na Mundialu i Rooney'u, który gra nie rozumiem niestety. Albo działasz na innych płaszczyznach świadomości, ale uważasz, że różnica klas między reprezetnacjami Kamerunu i Anglii nie ma znaczenia. W tym drugim przypadku polecam sprawdzić czy znowu nie przestałeś myśleć. Podobno długo nie używany organ traci swoje właściwości. Na Twoim miejscu martwiłbym się o mózg, ale to tylko dobra rada miłego moderatora.
Oczywiście z pucharami też masz rację. Dlatego Middlesborough po dojściu do finału uznało, że nie ma sensu grać bo kiepsko płacą. Lepiej skupić się na walce o środek tabeli w lidze.

Buźka :*

Wróć do „Anglia”