teraz tylko trzymam kciuki za Argentynę, która mam nadzieję po zdecydowanej wygranej z Meksykiem- rozprawi się z Niemcami i pokaże kibicom, że do Berlina to chyba nie zajadą Smile
Liczę na to co ty.
Dzisiaj Argentyna musi pokonać Meksyk a później Niemcy.
Wracając do meczu Niemcy - Szwecja. To prawda, Szwedzi zagrali słabo, łatwo dawali się ogrywać Bawarczykom, Larsson zdziwił mnie tak słabą postawą. Ibrahimovic również nie grał nawet na średnim poziomie, ale jakieś usprawiedliwienie na słabą gre jego można znaleźć kontuzja która była bardzo poważna, więc do niego nie mam zbytnich pretensjii o słaby występ. Ljungberg też nadzwyczajnie nie grał, największe gwiazdy na które liczyli wszyscy kibice Szwecjii poprostu grali jak reszta, nie odróżniali się grając jakoś innaczej od nich. Szwedzi mogli znaleźć drogę do bramki Lehmanna, poprzez podyktowany rzut karny dla Szwedów. Jednak Larsson uderzył z całej siły, w ogole nie myślał, nie celował gdzie uderzy, odrazu podbiegł do piłki i przestrzelił. Natomiast Niemcy grali wspaniale, wspaniała, wprost fenomenalna technika którą porażali Szwedów Bawarczycy. Pokazali że stać ich na wiele i że Argentyna będzie na nich musiałą uważać jeśli to akurat podpieczni Pekermana zagrają z Niemcami w ćwierćfinale. Ballack zagrał bardzo dobrze, świetne strzały z dystansu, jednak Issakson wywiązywał się ze swojego zadania dość dobrze. Niewątpliwie to on był bohaterem Szwecjii, drużyna Szwecjii mogła przegrać zdecydowanie większym wynikiem. Na szczęscie dla nich, uniknęli tego. Myślę jednak jak większość kibiców Szwecjii w pierwszym składzie nie powinien wychodzić Ibrahimovic który kompletnie jest bez formy, poza jednym groźnym uderzeniem pod koniec pierwszej połowy nic nie pokazał. To Allback powinien zająć jego miejsce. Ale cóż, do selekcjonera Szwecjii należał wybór, w tym wypadku zły. Jeśli natomiast w ćwierćfinale na drodze Niemców nie staną Argentyńczycy to znacyz Argentyńczycy niepokonają Niemców, to do tego zdolni będą tylko Brazylijczycy. Być poże drużyna Klinnsmana zrewanżuje się na Brazylijczykach za ostatni finał MŚ?? Nikt tego nie wie...Przekonamy się niebawem...