Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post autor: Chlopaczek » 25 cze 2006, 20:04

No no hamujmy sie przed przedstawianiem Berlusconiego jako pokrzywdzonego tutaj.Hamujmy sie z ta zaleznoscia sadow wloskich majac na uwadze fakt ze to Berlusconi przez lata zajmowania stanowiska premiera forsowal takie ustawy zeby wywinac sie z roznych afer albo zeby sprawy go obciazajace ulegly przedawnieniu.Nie piszmy tez o tym "jaki jest stosunek prawa i sprawiediwosci do naszego prezesa" bo wiemy jaki jest stosunek naszego prezesa do prawa i sprawiedliwosci - pozytywny wtedy kiedy prawo i sprawiedliwosc bylo po jego stronie.
Bo nawet nie wiemy czy odbudowa Milanu nie zostala przeprowadzona w mniejszym lub wiekszym stopniu z pieniedzy mafijnych.
Nasze (Milanu) dobre imie zostalo nadszarpniete i niepokojace sa przecieki o jakis gierkach politycznych.O Borrellim ktory nie spocznie poki nie dopadnie Berlusconiego i mialby jakoby wymyslic zarzut o systemie Milanu na podstawie nic nie znaczacych poszlak ktore na szczescie nie zaakceptowal Palazzi.O Rossim ktory jako fan Interu darzy do przyznania tytulu Interowi.

Ja jednak wierze w sprawiedliwosc.Nie chce mi sie wierzyc ze ci ludzie tak po prostu chca uderzyc w Berlusconiego.Nie pracuja nad zarzutami sami maja swoich zwieszchnikow pomocnikow wspolpracownikow.Nie dopuszczam mysli ze to sa gierki na gorze.Dobrze jednak wierzyc ze Milan zostal w to wplatany i jest niewinny :)
Mialbym uwierzyc w spisek ktory ma na celu zgnebienie Berlusconiego odslania przy okazji uklady Moggiego (roziwniety dla mnie w sposob niemal nie do pojecia)?Gubie sie w tym coraz bardziej.Sprawa ma za wiele plaszczyzn i za wiele odniesien do rzeczy o ktorych nie mam zielonego pojecia.
Dlatego chyba lepiej przyjac postawe nie odzywania sie az do wyroku bo myslalem ze cos wiem a tak naprawde poszerzajac swoja wiedze o tej aferze dowiaduje sie jak wiele nie wiem.

Forza Milan.Na zawsze :)

Ossy tylko dlaczego jesli Milan zostanie pociagniety do odpowiedzialnosci bedzie to odpowiedzialnosc posrednia a nie jak w przypadku Starej Damy bezposrednia :warrior:

Wróć do „Wracając Do Meritum”