Mnie najbardziej wkurza TVP i ich super nowoczesne gadzety czyli ta zabwka do ktorej podchdodzi Gmoch i Engel i tlumacza wielka filozofie jak to zawodnik X podal na skrzydlo do zawodnika Y a ten zostal sfaulowany. Nie wiem kogo obchodzi to glupie bazgranie po ekranie. Myslalem ze wyniesli jakies wnioski z poprzedniego mundialu gdzie wtedy Janek sie tym bawil ze to tylko stara czasu antenowego.
Ja zapamietalem kilka takich fajnych komentow panow Szpaq & Szaran
- "To byla ta akcja w ktorej sedzia uzyl gwizdka"
- "Japoński arbiter nawet nie skrzywił tego swojego skośnego oka."
- "Pilkarze Argentyny zachowali się niezwykle organizując zaraz po przyjezdzie dzien otwarty dla publicznosci, w ramach którego organizowali dni otwarte"
- "Zurawski opuscil pole karne przeciwnika czym wprowadzil w zaklopotanie obroncow Ekwadoru"
I z Joe Monster:
"Cieszą się Portugalczycy, cieszy się cała Portugalia i my się cieszymy dzieląc sie w bólu z Anglikami"
- "Znalazł to miejsce między nogami obrońcy"
- "Deco podrywa kolegów"
- "Dobre krycie... potworzyły się pary..."
- "Kurani dochodzi"
- "Raul obsłużył Morientesa"
- "Vieira, brutal, ale kocha dzieci"
"Ważna jest dla bramkarza ta pierwsza udana interwencja, to daje takie psychiczne samopoczucie"
- "Hiszpanie antycypują posunięcia przeciwnika"
- "Hiszpanie znają potencjał swoich możliwości"
"i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt.. że jego żona była w 7 miesiącu ciąży"
"Hiszpanie czują się jak u siebie w domu, bo na stadionie jest ok. 15 (piętnastu) kibiców z Hiszpanii"