Sedziowanie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 26 cze 2006, 11:30

Martinho pisze:Nie zmienia to faktu ze Poll jak i Iwanow nie popisali sie i powinni zostac odsunieci od prowadzenia dalszych meczow w turnieju.
I o to właśnie chodzi. Ja wiem, że tego co się stało to już odwołać nie można, ale za błędy się płaci. Poll i Iwanow powinni zapłacić.
Wspominasz o presji. Wiadomo, że jest olbrzymia, ale właśnie dlatego najważniejsze spotkania sędziują najlepsi sędziowie z dużym doświadczeniem w ważnych spotkanich. Presja w spotkaniach na Mistrzostwach Świata jest podobna do tej w spotaniach Ligi Mistrzów w dalszych jej etapach.
Martinho pisze:I jeszcze nie rozumie jednej rzeczy. Piszecie ze Iwanow nie panowal nad zawodnikami... Jakby nie panowal to 4 graczy nie wylecialoby z boiska a spora grupka nie dostala by zoltych kartek... To co sedzia ma na drugi raz z kijem wychodzic i jak ktos zawini to zeby porzadek byl, przy***** jednemu i drugiemu Question Bo kartki nie skutkuja...
Oczywiście, że nie panował. Był też niekonsekwentny. Czasem nie dawał czerwa kiedy się należało przez co gra się zaostrzała a czasem dawał kartki tam gdzie ich nie było przez co frustracja i agresja wśród piłkarzy rosła jeszcze bardziej. Kartki nie zawsze skutkują, ale kiedy są źle rozdawane to działają jeszcze gorzej. Tak właśnie było wczoraj.
Martinho pisze:Nie usprawiedliwiam sedziow ale to tez sa ludzie...
Usprawiedliwiasz.
Ja wiem, że to też są ludzie i nie byli się tylko ten, który nic nie robi, ale to nie zmienia faktu, że powinni ponosić konsekwencje swoich błędów. Zresztą jestem niejako przyzwyczajony do kiepskiego sędziowania z racji tego, że śledzę rozgrywki La Liga. Tam też jest tragicznie :?
Trzeba o tym głośno mówić a przede wszystkim działać. Usprawiedliwianie nic nie da raczej.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”