Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: stan_mic » 27 cze 2006, 22:55

Hmm... Piszecie Zokora, Momo Diarra, Cesc, Xabi Alonso nawet Iniesta się pojawił - świetni zawodnicy!! Wg mnie idealne byłyby dwa warianty... Pierwszy wariant "Hiszpański" (wg mnie lepszy), czyli zakup któregoś z zawodników urodzonych na półwyspie Iberyjskim. Zakup Cesc'a lub Xabi'ego, a nawet obu naraz byłby świetnym posunięciem... Dwóch nowych Hiszpanów w składzie zwiększyłoby przychylność kibiców dla nowego prezydenta klubu co jest "baaaardzo" ważne. Gdyby ten wariant okazał się z jakiś przyczyn nie możliwy do realizacji pozostaje zakup zawdnika z zza granicy... Ja bym postawił na Jean II Makoun. Myślę, że byłby idealnym następcą... nie Claude Makelele, który właściwie nigdy nie stał się ikoną drużyny i który odszedł w żenujących dla siebie okolicznościach, ... a Clarence Seedorf'a, który przez wiele lat był motorem napędowym Real'u i który przez długi okres był jednym z symboli drużyny (obok Raul'a, czy Carlos'a). Jean podobnie jak wówczas Seedorf potrafi świetnie łączyć grę w destrukcji z grą ofensywną. Potrafi inicjować ataki, strzelać bramki a do tego jest dużo... tańszy niż Momo Diarra, a czasami warto zaoszczędzić.

Wróć do „Hiszpania”