Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 28 cze 2006, 1:27

piwus pisze:Mogę sobie wypisać tyle samo warte propozycje:
Jednak nie. Dobra, bez fałszywej skromności :lol:. Wyprzedzam prasę o dwie długości :rotfl:. Choć przyznaję, że z Mielcarskim mnie zaskoczyli, a wydawało mi się, że przewidziałem największą bzdurę, czyli Trzeciaka :shock:.
Polscy kandydaci Listkiewicza na selekcjonera to Stefan Majewski, Dariusz Wdowczyk, Jan Urban, Ryszard Tarasiewicz, Grzegorz Mielcarski, Mirosław Trzeciak. - Majewski już był kandydatem, kiedy trzy i pół roku temu zrezygnował Zbigniew Boniek. Wtedy wybraliśmy Janasa - Listkiewicz przypomina czasy, kiedy Stefan Majewski był w kadrze asystentem Zbigniewa Bońka. Na uwagę, że piłkarze twierdzą, iż Majewski ma ciężki charakter, prezes rzuca: - No to muszę porozmawiać z jego żoną. Ale to jeden z najlepiej wyedukowanych polskich trenerów. Więcej czasu spędza przy laptopie niż za stołem albo przed telewizorem.

Ale według naszych informacji faworytami do objęcia reprezentacji są Jan Urban oraz Ryszard Tarasiewicz. Ten pierwszy zakończył karierę w Hiszpanii, gdzie grał w Osasunie Pampeluna, a obecnie pracuje w hiszpańskim klubie z juniorami. Na zatrudnienie Urbana namawia Michała Listkiewicza były trener kadry Janusz Wójcik. Innym kandydatem na szkoleniowca jest Ryszard Tarasiewicz, były reprezentant, który w poniedziałek zrezygnował z pracy w drugoligowym Śląsku Wrocław. - Słyszałem pogłoski, że mam zostać trenerem kadry. Dzwonią do mnie dziennikarze - mówi Tarasiewicz. - Z PZPN-u jak dotąd nikt się ze mną nie kontaktował. Być może coś więcej wyjaśni się w najbliższych dwóch, trzech dniach - dodaje tajemniczo.

Niewykluczone jednak, że Tarasiewicz i Urban na równych prawach poprowadzą polski zespół. Taki model stosowali Szwedzi, których jeszcze do niedawna prowadził duet trenerski Lars Lagerback oraz Tommy Soederberg.
Poległem :mike:.

To był kącik humorystyczny, teraz pora na elementy sci-fi.
Hitzfeld, Antić, Terim, Olsen, Fernandez, Tigana, Santini, Beenhakker, Van Gaal, Voeller, Topmoeller, Ranieri, Milutinović, Daum - prezes PZPN jednym tchem wymieniał we wtorek nazwiska wielkich trenerów.
Janas stay with us :pray:?

Wróć do „Polska”