MŚ 2006: 1/8 finału: HISZPANIA - FRANCJA, 27.06.2006 r.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 28 cze 2006, 11:36

RzuR

Wiem o tym, że Francja była drużyną lepszą i z przebiegu spotkania zasługiwała na zwycięstwo. Nigdzie nie napisałem, że jest inaczej i nie próbuję tutaj forsować opinii, że wygrała dzięki arbitrowi. To nie tak. Chodzi mi o to, że gdyby nie błędy arbitra (błędy były i to przy zdobytych bramkach jakby na to nie patrzeć) to mecz toczyłby się dalej i najprawdopodobniej mielibyśmy dogrywkę. Francja mogłaby w niej wygrać, ale to nic pewnego. Po prostu wolałbym, aby jedna z drużyn osiągnęła zwycięstwo nie podlegające dyskusji.

Nie kibicowałem specjalnie Hiszpanom na tym Mundialu. Już na początku wspomniałem, że będę kibicował zawodnikom Barcelony grającym w barwach Hiszpanii a nie samej reprezenacji jako takiej, ale kiedy zobaczyłem, że chłopaki całkiem przyzwoicie kopią piłkę to życzyłem im jak najlepiej. Szkoda, że Aragones nie wykorzystał potencjału drzemiącego w tych zawodnikach grając swoją mizerną taktyką.

Carles zagrał piach? Kiedy :? Zaraz posypią się na mnie śmieszne oskarżenia, że nie potrafię krytykować zawodników Barcelony ble ble ble ble. Tymczasem krytykowałem nie raz i nie dwa razy. Wczoraj nie miałem za co krytykować Puyola. Kilka razy przecinał prostopadłe podania. Kilka razy odebrał piłkę pod bramką. Nie popełniał błędów indywidualnych. Nie faulował Titiego. Przy bramce na 3:1 dał się minąć rozpędzonemu Zizou. Trudno to nazwać wielkim błędem. Na takiej samej zasadzie Dinho mijał obrońców Realu w GD. Wtedy nikt nie pisał, że popełnili błąd tylko, że Dinho geniusz. A Gauch wtedy po prostu biegł z piłką na pełnej szybkości. Obrońca jest w tedy z góry na straconej pozycji. Może faulować ewentualnie. Carles miał żółtą kartkę i nie chciał też dawać karnego. Zresztą nawet jeżeli przyjmiemy, że popełnił błąd przy tym golu to czy to czyni jego występ słabym?

cloner :lol2: Trzymaj się.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”