Mi też wygląda,na to że Lyon będzie chciał sprzedać Diarrę. Już kupili Kallstroema i Makouna. Tiago i Juninho raczej pozostaną i w przypadku pozostania Malijczyka zrobiłoby się chyba trochę za ciasno. Tym bardziej,że Makoun wydaje się być idealnym następcą na tę pozycję.To także mógłaby być ciekawa perspektywa. 25 lat, silny fizycznie i waleczny, do tego potrafi dobrze podać. Tutaj problemem może być cena i ewentualne zaintersowanie Królewskich, którzy mają więcej atutów finansowych niż United, czego ostanim przykładem było pozyskanie Cicinho.
W każdym razie gdyby do Manchesteru trafił choć jeden z tych dwóch zawodników byłbym naprawdę zadowolony, bo nie wyobrażam sobie żeby w klubie mającym aspiracje do walki o najwyższe trofea kolejny sezon na jednej z najważniejszych pozycji miał grać boczny obrońca lub nominalny napastnik.
Mój zapał co do sprowadzenia Carricka po ostatnim meczu Anglików ciut osłabł bo Michael nie grał co prawda najgorzej ale gdzieś zabrakło mi tej determinacji i waleczności, która musi cechować piłkarzy MU. Dziwiło mnie to o tyle, że kolejnej szansy na pokazanie się na MŚ pomocnik Tottenhamu może już nie otrzymać.
Za to w ogóle nie widzi mi się sprowadzenie Petita. Newsy łączące go z MU śmierdzą mi trochę osobą Quieroza. Gill obiecał przed okienkiem piłkarza z górnej piłki na pozycji def.pomocnika a Petit z pewnością takim nie jest. Na Mundialu o niebo lepiej prezentuje się niechciany w Chelsea Maniche.
Co do piłkarzy Juve to także jestem dość sceptycznie nastawiony. Jedynym piłkarzem, który mógłby się przydać Diabłom jest Buffon. VdS broni naprawdę bardzo dobrze ale jego wiek nie pozostawia złudzeń. Za rok trzeba będzie rozejrzeć się za następcą więc jeśli Buffon-jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy bramkarz świata byłby do wzięcia za w miarę przystępne pieniądze to czemu nie? Ale to tylko spekulacje, jak znam życie Juve pozostanie w Serie A.
Jest jeszcze jeden piłkarz, który mógłby się okazać idealnym wzmocnieniem MU. Nazywa się Ribery. Franck Ribery