MŚ 2006: 1/4 - Niemcy : Argentyna - Berlin - 30 czerwiec

el_nino

Post autor: el_nino » 30 cze 2006, 20:07

W drugiej połowie było nieco ciekawiej. Sądze że Pekerman powinien zamiast Cruza dać Saviollę albo Messiego którzy mogliby zmienić przebieg dalszych wydarzeń. Jestem kompletnie załamany po porażce Argentyńczyków, liczyłem że dotrą do finału, jednak się przeliczyłem. W głównej mierze to zasługa nie tylko Klinsmanna i piłkarzy ale również sędziego który popełniał błędy na korzyść Niemców. Nadal się zastanawiam czy karny powinien być czy nie? Wydaje mi się jednak że nie powinno być karnego i żółtej kartki dla Rodrigueza. Ballack nie grał nic, kompletne dno jakie zaprezentował. Klasę pokazał Jens Lehmann, przypomniał mi przynajmniej Jurka Dudka z finału LM, też obronił tego decydującego karnego tańcząc na lini bramkowej. Jednak Lehmann z tego co zauważyłem był o jakieś pół metra przed linią bramkową kiedy dotknął piłki Cambiasso. Żal mi Argentyny, ale co zrobić przegrali i trzeba się z tym pogodzić:/Zachowanie Argentyńczyków po porażce nie było na miejscu, powinni się pogodzić z porażką która na pewno boli, ale takim zachowaniem nic nie zmienią. Zobaczymy jak gospodarze sobie poradzą dalej, liczę na to że w finale się spotka reprezentacjia Anglii i Włoch. A w meczu o 3 miejsce zagra Francja z Niemcami. Przynajmniej tak bym chciał.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”