A więc proszę, tu się wypowiada dlaczego:Messi E2 Ronaldinho pisze:az dziwi mnie ze Jakub przeszedl do drugiej ligi
Kod: Zaznacz cały
Wojciech Todur: Co Pana skłoniło do podpisania kontraktu z Zagłębiem?
Jakub Wierzchowski: Jasny cel: awans! Mam nadzieję, że znacząco się do niego przyczynię. Podpisałem umowę na dwa lata, liczę na stabilizację.
- Trener Janusz Białek mówi, że z Pana przyjściem zyskał pewniaka do bramki.
- Miło słyszeć te słowa. Wierzę, że nie zawiodę trenera i kibiców.
- Bez problemu znalazłby Pan sobie klub w ekstraklasie, miał Pan ważną umowę z Wisłą Płock. Skąd pomysł, by jednak podpisać umowę z Zagłębiem?
- W Wiśle grałem trzy lata i uznałem, że wystarczy. Potrzebowałem nowych wyzwań. W ostatnich meczach sezonu zdarzało mi się, że siadałem na ławce. Jestem ambitny, nie muszę się na to godzić.
- Podobno był Pan tak zdeterminowany, by odejść z Wisły, że zrezygnował Pan z premii za zdobycie Pucharu Polski?
- Następne pytanie proszę. Nie chcę rozmawiać o pieniądzach.
- Zagra Pan już w sparingu z GKS-em Bełchatów?
- Przyjadę do Sosnowca w niedzielę wieczorem. Przez ostatni tydzień byłem w rozjazdach, decydowała się przecież moja przyszłość.
Z-abiegał też o Pana chorzowski Ruch.
- Były luźne rozmowy. Ofert było kilka, ale ta z Sosnowca najbardziej konkretna. W jakim klubie i przez ile grał w I lidze? Bo I ligą polską interesuję się ledwie dorywczo i za bardzo rozeznany nie jestem.Messi E2 Ronaldinho pisze:majacy doswiadczenie z pierwszej ligi Folc
P.S. Ma może ktoś "belkę" do sygnatury z napisem "zagłębie s-ec fan" czy czymś podobnym i byłby skłonny się nią podzielić? Jeśli tak, to prosze o prv. Byłbym wdzięczny