Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: assurbanipal » 06 lip 2006, 0:25

Sam Podolski mowil, ze chcial grac dla Polski, ale nasi "prezesi" przypomnieli sobie o nim kiedy juz dostal powolanie do mlodziezowki niemieckiej. Trzeba zrozumiec, ze przez tyle lat pobytu w tym kraju czuje sie tez z nim zwiazany, wiec nie dziwne ze moze go reprezentowac bez wiekszych wyrzutow sumienia. Niestety (albo stety) kariera pilkarska wymaga rozwijania sie i zaden pilkarz nie bedzie czekal az sie jego wysokosc Listkiewicz zwroci z zapytaniem.
Nie do konca sie z toba zgodze. Gdyby faktycznie tak chcial grac dla Polski to by gral. Jako przyklad podam tureckich braci Altintop. Gdy jeden z nich zastanawial sie, czy nie grac dla Niemiec to jego matka stwierdzila, ze jak wybierze Niemcy to nie chce go znac :lol: Podobnie jest z Delura. Niby twierdzil, ze chce grac dla Polski, ale jednoczesnie stawial warunki - wyjazd na MS.
Dla mnie jesli, ktos jest Polakiem i patriota, to nigdy nie zagra dla innej reprezentacji.
A co do Michalczewskiego, to dla mnie to Niemiec. Na dodatek ten cienias, ktory przewracal, ale nic nie znaczacych kalnerow, ktorych mu Niemcy podsylali, byl tak perfidny, ze podwazal sukces Adamka w walce z Brigsem. Dopiero jak pojechal do Niemiec i obil Ulricha, ktory wg. Michalczewskiego mial na 80% wygrac spuscil z tonu.

Michalczewski, Podolski, Klose to Niemcy i koniec kropka, a te brednie w prasie i TV, ze to polscy napastnicy doprowadzaja mnie do furii

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”