Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2404
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 06 lip 2006, 12:16

*_Zaza_* pisze:Po 1
Po kolei jak sobieżyczysz.
:arrow: Zacznę może od Emersona. Tu sprawa może być dość ciekawa. Wielu kibiców (w tym ja) nie chciałoby widzieć go w barwach Realu. Capello jednak ma do niego sentyment i różnie może być. Nie ma on nic przeciwko transferowi Diarry, ale być może będzie grał tak jak w Juventusie dwona pivotami. Z drugiej strony Emerson raz już nie chciał grać na Santiago Bernabeu, więc dlaczego miałoby mu się nagle odmienić. Owszem osoba Capello, ale mimo wszystko. Dleczego ja nie chcę go w Realu? Powodów jest kilka. Wymienię może te najistotniejsze. Emerson nie przekonuje mnie w żaden sposób bo swojej gry ofensywnej. Owszem jest on defensywnym pomocnikiem, ale warto by zawodnik z tej pozycji był również możliwie mocno kreatywny, tak jak Makelele, Vieira, bądź Essien czy Diarra. Drugie primo tyo wiek zawodnika. Tutaj przemawia za nim doświadczenie, lae nie jest to wzmocnienie na dłuższy okres.
:arrow: Teraz o Adriano, skoro zacząłeś ten temat. Było o tym głośno i to całkiem niedawno. Sam Capello wypowiedzi, którą przytoczyłeś udzielił jeszcze za prezydentury Florentino Pereza, a poza tym nie tylko Brazylijczyk był wówczas na tej liście. Nie pamiętam wszystkich nazwisk, ale o ile się nie mylę był tam Steven Gerrard. Sprawa jego transferu jest już zamknięta. Z resztą jak by nie było to właśnie Capello był późniejszym pomysłodawcą transferu Kaki, co podchwycił Calderon, bo jakwiemy obaj panowie byli w kontakcie już dosyć długo. Wróćmy jednak do Adriano. Capello obecnie robi przegląd kadry i w ciągu najbliższych dni ma podać zarządowi ostateczną własną listę życzeń i przedstawić piłkarzy, których nie potrzebuje przy budowie nowej drużyny. Zobaczymy zatem czy znajdzie się w kręgu jego zainteresowań piłkarz Interu. Wiedz jednak, iż Fabio udzielając tej wypowiedzi dla włoskiej prasy zwrócił także uwagę, że nie potrzebny mu jest Ronaldo. Zobaczymy czy zmienił zdanie po okresie ponad półrocznym.
:arrow: Kiloejne, do czego się odniosłeś to cena tychże przewidywanych wzmocnień. Jasne, że Real nie wyda teraz 200 mln na transfery. Jak się szacuje ma to być około 100 mln, ewentualnie 150 wszystko zależy od tego jaką nadwyżkę ma klub, co jest narazie dokładnie analizowane. Wiadomo, że za te pieniądze nie sprowadzi wszystkich. Przeanalizujmy wszystkich po kolei. Kaka na pewno nie odejdzie, jeśli Milan nie spadnie do Serie B. Jeśli spadnie to "może odejdzie". Zatem zakładając pozostanie Rossonerich w pierwszej klasie rozgrywek transfer Brazylijczyka odpada. Cesc. Jak podaje jego agent wszystko pomiędzy zawodnikiem, a Realem jest już uzgodnione i teraz potrzebna jest tylko, a może i aż zgoda Arsenalu. Odpowiednia oferta może jednak ich skusić. Przyjmijmy tą okrągłą sumkę 30 mln i liczmy dalej. Diarra to kolejne 30 mln. Robben również tani nie będzie, ale przypuszczam, że nieco tańszy jednak od Fabregasa. Powiedzmy 25 mln. Mamy zatem już 85. Zambrotta w przypadku degradacji na pewno stanieje. Przymijmy do zaokrąglenia 15 mln i mamy stówę. Ile można zarobić na sprzedaży? Gravesen to na pewno nie więcej niż 4-5 mln. Carlos może wejść w wymianę za Robbena, więc wtedy jego cena być może spadłaby do powiedzmy 20 mln. Helguera pójdzie raczej dość tanio. Powiedzmy 3 mln, a Pavon 2. Pablo Garcia to też powiedzmy 3, Minambres to grosze. Ewentualny transfer Salgado, o którym była już mowa jakiś czas temu to około 6-7 mln. Zakładając odejście tylko tych piłkarzy mamy zaoszczędzone nawet do 25 mln euro. Co daje nam całkiem pokaźną sumkę na zakup środkowego obrońcy. To założenia czysto teoretyczne, ale tak mniej więcej powinno to wyglądać.
*_Zaza_* pisze:Po 2
:arrow: Zacząłeś temat błędów Pereza. Jego polityka była na krótszą metę opłacalna. Nie sprawdziła się w dłuższym wymiarze czasowym. Jednak nie chce mi się tutaj dużo pisać i wstukam Ci to dość krótko. Szczerze mówiąc niewiele wiem o tym jak to ma dokładnie wyglądać. Teraz jednak prezes patrzy trochę inaczej. Chce sprowadzać zawodników młodych, aczkolwiek o już uznanej renomie. Trzeba zatem powiedzieć, że będzie to wyglądać podobnie, ale nie do końca ze względu na wiek piłkarzy.
*_Zaza_* pisze:Napisz mi statystyki jego wystepów w ostatnich dwóch sezonach
Wiesz tego akurat ja Ci nie przytoczę, bo na nie mogę znaleźć, a szukać dłużej mi się nie chce. Ta informacja, jakoby Robbenowi coś nie leżało w ilości minut pochodzi nie z internetu, tylko od znajomych mi osób, które interesują się Premiership. Ostatnio w żadnym serwisie internetowym tego nie widziałem, bo sprawa przez jakiś czas była wyciszona. Tak czy siak Arjen jest raczej możliwy do wyciągnięcia, a napewno bardziej niż Kaka.
*_Zaza_* pisze:ile wygrał i ile zarabia
Nie wiem czy to akurat będzie tu najistotniejsze. W Realu też na pewno niskiej pensji by nie miał.
*_Zaza_* pisze:Piszesz że nie wierzysz w wyborcze obietnice ale wcześniejsze posty sa w jakim "klimacie' ? to cos tu nie gra ...
Wiesz pisałem, że nie wierzę we wszystko co zapowiedział Calderon, a nie, że jego wypowiedzi jest totalną bzdurą. Część napewno zrealizuje.

Zambrotta mówił, że nie jest galaktyczny. Tak, czytałem tą wypowiedź, ale ze słownika w Realu ma zniknąć słowo "galacticos", które służyło tylko i wyłączniewpływom marketingowym.

Wróć do „Hiszpania”