Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 06 lip 2006, 15:04

Loczek pisze:[...]
:lol:

Wczoraj hiszpańska prasa podała wiadomość o zainteresowaniu władz Realu Madryt osobą Ruuda van Nistelrooya. Calderon potwierdził, że Holender jest jednym z celów transferowych Królewskich, ale zaznaczył, iż będzie to wszystko konsultował z Fabio Capello. Akurat Real to taki klub, który może nas zadowolić niemałymi pieniędzmi z transferu popularnego Van The Mana.

Sir Alex Ferguson potwierdził niejako informację o odejściu z klubu wspomnianego przeze mnie napastnika reprezentacji Holandii. Mianowicie Szkot podał nazwiska zawodników, którzy pojadą na obóz przygotowawczy do RPA. Wśród zawodników wybierających się do Afryki znaleźli się: Wes Brown, John O'Shea*, Patrice Evra, Darren Fletcher, Kieran Richardson, Ryan Giggs, Paul Scholes oraz młodsi zawodnicy. W międzyczasie do tej grupy dołączą Park Ji-Sung, Gary Neville, Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Gabriel Heinze i Edwin van der Sar. Louis Saha, Mikael Silvestre oraz Cristiano Ronaldo dojadą pod koniec lipca. Obóz zaczyna się 15 lipca.
Warto odnotować, że na tej liście brakuje Ruuda van Nistelrooya. Czyżby tym samym Ferguson potwierdzał brak miejsca Holendra w jego drużynie? Wydaje się, że tak. Cristiano Ronaldo, jednak znalazł się w tym gronie piłkarzy. :roll:
Szkot dodał takze, że rehabilitacja Alana Smitha przebiega pomyślnie i Anglik powinien byc gotowy do gry do końca sierpnia, bądź początku września. :wink:

*Czyżby O'Shea nadal pobierał nauki na defensywnego pomocnika? Podobno następcą Keano nie miał być żaden Brytyjczyk
:roll: :evil:

Agent Stephena Appiaha ujawnił, że conajmniej dwa angielskie zespoły sa na dobrej drodze do pozyskania jego podopiecznego. Wymianie się p/w Arsenal Londyn i Manchester United. Ponoć kwota jaką zadowoliliby się szefowie Fenerbahce Stambuł miałaby wynosić 7 mln funtów. W moim przekonaniu to niezbyt wygórowana suma jak za zawodnika tej klasy. Sczególnie, że jest to zawodnik stosunkowo młody, bo 25-letni. Karuzela transferowa sie kręci, a mnie w żołądku się przewraca :?

Aldo Duscher ponownie dał do zrozumienia, że jest bardzo zainteresowany grą w Premiership. 26-letni Argentyńczyk jest zdeterminowany by dołączyć do któregoś z angielskich klubów.
„Mój obecny klub dostał jakiś czas temu kilka ofert ze mną związanych, ale żadna z nich nikogo tak naprawdę nie zainteresowała”. Jedna z nich zapewne przywędrowała z Old Trafford.

Jeszcze wspomnę, bo nikt o tym nie pisał:
manchester United zatrudnił nowego lekarza na miejsce Mike'a Stone'a. jest nim dr Steve McNally, który niegdyś pracował w Liverpool's Academy. Oby okazał się świetnym specjalistą.
Czyżby był to początek ofensywy transferowej ze strony Sir Alexa Fergusona? :roll:

I tak na marginesie - projekt nowych koszulek United:
http://www.unisport.dk/onside/items/lar ... 008709.jpg

Mnie się bardzo podobają :wink: Ciekaw jestem kiedy będą dostępne w Polsce...

EDIT:
A tu koszulki treningowe: http://img183.imageshack.us/img183/9316/713786120fj.jpg
Te są przeciętne.

Angielska prasa donosi, że rywalem Realu Madryt do zakupu Ruuda van Nistelrooya ma być Newcastle United. Podobno działacze Srok są zdeterminowani by sprowadzić do swego zespołu Holendra i juz przygotowują ofertę.
evertonpoland pisze:Można się było spodziewać, że bardzo dobra grą Timbo na mistrzostwach przyciągnie uwagę wielu klubów.

MU interesowało się Cahill'em już po jego pierwszym sezonie w Evertonie i 12 bramkach w Premiership. Wtedy jednak Tim podpisał nowy kontrakt i spekulacje ucichły.

Bardzo nieoficjalne źródła twierdzą, że oba kluby doszły już do porozumienia, a czekają tylko na powrót Cahill'a z urlopu. Cena australijskiego pomocnika to 9 mln funtów.
Środek Duscher - Cahill na pewno nierozwiązałby problemu w pomocy.

Wróć do „Anglia”