Bardzo mi się podoba to co tu napisałeś i mogę się pod tym śmiało podpisać.Loczek pisze:Alfred Hiczkok ( celowe spolszczenie ) nie wymyślił by lepszego scenariusza, niźli ten, który ma miejsce na Old Trafford. Dziwi mnie fakt, że Nistelrooy ( albo Nisterlooy jak mawia pan Szaranowicz Laughing ) za naganne zachowanie względem J E D N E G O zawodnika zostaje niemalże wykluczony z drużyny. A pan Ronaldo, który wszem i wobec oznajmia że woli Real od Manu jedzie na tournee. Może górę biorą względy finansowe. Bądź, co bądź, ale Ronaldo to teraz pierwsza twarz w Manchesterze a promocja klubu na świecie ( tak jak w przypadku Realu ) jest bardzo ważna.
Co do Crisa. Cappello powiedział, że chętnie zobaczyłby go na SB. Należy także wspomnieć zainteresowanie osobą Ronaldo przez Juventus za czasu Fabio na ławce. Ciekawe co z tego wyniknie, Ronaldo deklarował poparcie dla Mira bo ponoć ten zachowywał się zgodnie z przepisami. Jak będzie teraz? Cappello go chce ale czy Calderon weźmie piłkarza, który poparł innego kandydata? Wobec deklaracji Joaquina, który także pragnie przywdziewać trykot Realu można odnieść wrażenie, że wszyscy najlepsi prawoskrzydłowi z Półwyspu Iberyjskiego marzą o grze dla Królewskich. Swoją drogą Real jeżeli już wyciągnie kasę to będzie musiał się decydować na jednego z tych dwóch uzdolnionych młodzianów. I tak zostanie Beckham, Cicinho także może być prawoskrzydłowym. Tak więc Cris czy Joaquin?
Miło słyszeć, że Fergi widzi RvN na zgrupowaniu bo to wskazuje, że jego odejście nie jest przesądzone. Troszkę niepokoju wprowadziła jednak wcześniejsza wypowiedź kiedy Alex pominął Holendra wymianiając piłkarzy MU biorących udział w fazie pucharowej MŚ. Zobaczymy jak rozwiąże się ta cała afera. Szkoda byłoby w tak znaczący sposób osłabiać najlepszy atak Premiership. RvN co prawda stracił formę i determinację pod koniec sezonu a na MŚ zawiódł ale 21 bramek w sezonie strzelił i co by nie mówić był najpoważniejszym rywalem Henrego do zdobycia króla strzelców. Warto podkreślić, że miał na to spore szanse, bo przez długi czas przewodził stawce ale w końcówce sezonu nie miał okazji do poprawy dorobku z racji gry Sahy w pierwszej 11. Chciałbym aby został.
Kolejne nowości transferowe. Tym razem Appiah i Cahill. Wiadomości przyjemne bo na MŚ obaj błysnęli formą i umiejętnościami. Appiah nie byłby złym rozwiązaniem. Prezentował wysoki poziom, z Ghanijczyków przewyższał go ale nieznacznie jedynie Essien. Jako, że transfer Diarry się oddala z powodu wspomnianego już Realu można zainwestować w doświadczonego ale bądź co bądź młodego wciąż bo 25 letniego piłkarza.
Cahill także korzystnie pokazał się w ekipie Australii i jeśli miałby demonstrować taką waleczność w MU jak pod wodzą Hiddinka to chętnie go ujrzę w stroju z logiem AIG
Tak swoją drogą, Fabio Aurelio świetny, aczkolwiek ciut niedoceniany brazylijski, prawy obrońca jest juz praktycznie piłkarzem Liverpoolu. Czemu o tym wspominam? Był jeszcze niedawno celem transferowym MU. No cóż, rywale się zbroją a nam pozostaje tylko gdybać i marzyć o transferach. Póki co.
Nowe trykoty Diabełków tak średnio mnie przekonują. Przyzwyczaiłem się już do Vodafone ale pewnie wkrótce się z nimi oswoję.