Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 20:01

imi.imka pisze:nasz zajebisty rzad chce przeciez wplynac na przyrost naturalny - nio ale chyba jednak maja to w dupie
Może przyszli żołnierze będą mieli rozkaz jeżdżenia na imprezy i tam sobie używania bez względu na to czy ma się rodzinę czy nie :lol:

A tak bardziej serio to 19-latkowie pewnie od razu po maturze mieliby iść do woja na te 4 miesiące i później na studia. Nie wiem co się dzieje jak przyszły student nie dostanie się na wybraną uczelnie :roll: a tacy mogliby mieć spore porblemy z dalszą edukacją, chyba. Tylko jeszcze pytanie co z tymi którzy już się uczą, kiedy mieliby iść? - przecież te ewentualne cztery miesiące powodowałyby stratę roku. O ojcach nie wzpominam. Jednym słowem bezedury :!: Zaś lekarze mieliby wjeszcze większe pole do popisu - lewe zwolnienia z woja byłyby popularne jak nigdy. Jeszcze żeby ten przepis został wprowadzony to na jego realizację potrzebne są niemałe pieniądze, a jak wiadomo poza pensjami dla poityków tych wszędzie u nas brakuje. Ja mam nadzieję byc przesuniętym do rezerwy :pray: bo jakoś armia specjalnie mnie nie pociąga :nein:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”