Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Premo » 07 lip 2006, 21:25

Dobra dajcie mu spokój :P

Co do kwesti obrońców zdecydowanie jestem za transferem Zambro i Cannavaro. Niektórzy pewnie pomyślą po co sprowadzać takiego dziadka, ale jak tak patrzę jak on gra to świadomość ile ma lat jakoś mnie nie przeraża. Myślę, że spokojnie pograłby z 2 sezony na dobrym poziomie. Dużo zależy też od degradacji Juve. Co najważniejsze Ramos i reszta nabrałaby doświadczenia od niego. Są jeszcze opcje Chivu lub Carvalho, ale z tymi może być trudniej. Agent tego piewszego od dawna powtarzał, że Chivu nigdzie się nie wybiera a Carvalho miałby przejść do Realu na zasadzie wymiany za Carlosa, ale po tym co Roberto pokazał na MŚ mam wątpliwości czy Chelsea nadal jest zainteresowa jego kupnem. Szczególnie, że podobno chcą Lahma.

Co do pomocników chciałbym (i prawdopodobne jest, że te transfery dojdą do skutku) chciałbym Diarrę, Cesca (ew. Kake, ale z nim jak już było mówione będzie ciężko. Dużo zależy czy Milan spadnie czy nie i przewagę w pozyskaniu (wypożyczeniu na 1 sezon) na Lyon. Dla obu tych graczy jakoś nie widzę miejsca w Madrycie. Co za dużo to niezdrowo) i Joaquina. Wiadome jest, że w końcu trzeba defensywnego pomocnika, następcy Makelele i myślę, że Diarra takowym jest (nie ze względu na kolor skóry). Cena może być wysoka, ale myślę, że warto. Pozycja Becksa od kiedy przybył do Realu jest niezagrożona. Ostatni sezon w Madrycie dobre występy przeplatał słabymi. Trzeba znalezć zmiennika, który w przypadku gorszej dyspozycji Becksa godnie go zastąpił. Należy także pamiętać, że Beckham ma już swoje lata. Joaquin się do nas pcha, więc grzechem byłoby nie pozyskać tego gracza. No i wiadome jest, że największym błędem będzie sprowadzenie C. Ronaldo :roll:
Chelsea pewnie nie będzie chciało sprzedać Robbena. Tylko pytanie czy sam Arjen chce tam grać, a raczej siedzieć na ławie.

Raczej żaden napastnik nie zawita na SB, ale kto wie. RVN i Toni to pewnie plotki. Teraz kiedy przyszedł Capello więcej szans będzie miał Cassano.

W sumie to wyszło 6 transferów. Jeśli ma być rewolucja to rewolucja.
Pewnie i tak większość graczy jakich chciałbym widzieć nie przejdą, ale można pomażyć :wink:

Dużą niewiadomą jest jakim zagramy ustawieniem. Z dwoma napastnikami czy z jednym. Soldado to pewnie już pójdzie całkiem na zmarnowanie jeżeli zagramy 1 napastnikiem, ale wszystko niedługo powinno się wyjaśnić :)

Nudziło mi się i tak z nudów napisałem na kartce zawodników, z którymi łączono Real Madryt na przełomie ostatnich kilku miesięcy. W sumie wyszło 40 nazwisk. To tylko uświadamia że większośc medialnych spekulacji nie należy brać na serio.

Wróć do „Hiszpania”