Miało być 'prezesem', dobrze o tym wieszstan_mic pisze:Hmm... Jest prezesem PiS!! O ile mi wiadmo PiS jeszcze niema "wewnątrz partyjnego"... premiera
No i dlatego ta zmiana nie jest przypadkowa, przecież Jarek od początku miał być premierem, ale oni woleli manipulować wyborcami bo obawiali się sondazy że nie zgarną w wyborach całej puli. Teraz wszystko wraca do punktu sprzed wyborów, jest jak kaczki sobie zaplanowały. Zresztą Marcinkiewicz był poniekąd niebezpieczny dla całego Pisu ze względu na swoją popularność, zaskakująco wysoką.stan_mic pisze:Teraz prawdopodobnie problem zniknie... Jarek Kaczyński zostanie premierem
No tak, bo jeśli ma mieć taki wpływ jaki miał to sam powinien zostać premierem a nie podejmować decyzje przywdziewając maskę Marcinkiewicza. Niektóre decyzje może i Marcinkiewicz podejmował sam ale każda sprzeczna z Jarkiem (nie PiSem i nie żadnym ich programem) źle mu wróżyła nw kontekście dalszego bycia premierem. W naszym kraju to premier jest najważniejszą postacią w kraju, nie prezydent czy jakikolwiek prezes żadnej partii.stan_mic pisze:Ale czy Ty dziwisz się, że prezes największej partii w Sejmie ma wpływ na premiera!?
Miller...stan_mic pisze:powtórzy się sytuacja choćby zza czasów premiera Miller'a, który był jednocześnie prezesem SLD jak i premierem
To tyle z mojej strony. Więcej nie odpisuję bo to drażniący mnie temat, jest wiele lepszych.
Pozdrawiam