Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 22:23

stan_mic pisze:Hmm... Jest prezesem PiS!! O ile mi wiadmo PiS jeszcze niema "wewnątrz partyjnego"... premiera
Miało być 'prezesem', dobrze o tym wiesz :won:
stan_mic pisze:Teraz prawdopodobnie problem zniknie... Jarek Kaczyński zostanie premierem
No i dlatego ta zmiana nie jest przypadkowa, przecież Jarek od początku miał być premierem, ale oni woleli manipulować wyborcami bo obawiali się sondazy że nie zgarną w wyborach całej puli. Teraz wszystko wraca do punktu sprzed wyborów, jest jak kaczki sobie zaplanowały. Zresztą Marcinkiewicz był poniekąd niebezpieczny dla całego Pisu ze względu na swoją popularność, zaskakująco wysoką.
stan_mic pisze:Ale czy Ty dziwisz się, że prezes największej partii w Sejmie ma wpływ na premiera!?
No tak, bo jeśli ma mieć taki wpływ jaki miał to sam powinien zostać premierem a nie podejmować decyzje przywdziewając maskę Marcinkiewicza. Niektóre decyzje może i Marcinkiewicz podejmował sam ale każda sprzeczna z Jarkiem (nie PiSem i nie żadnym ich programem) źle mu wróżyła nw kontekście dalszego bycia premierem. W naszym kraju to premier jest najważniejszą postacią w kraju, nie prezydent czy jakikolwiek prezes żadnej partii.
stan_mic pisze:powtórzy się sytuacja choćby zza czasów premiera Miller'a, który był jednocześnie prezesem SLD jak i premierem
Miller... :rotfl4:

To tyle z mojej strony. Więcej nie odpisuję bo to drażniący mnie temat, jest wiele lepszych.

Pozdrawiam :P

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”