Martin Pellegrino pisze:Zobaczymy jak się sprawdzi. Jak narazie nie rozumiem Twojego optymizmu bo Maicon niczym szczególnym się nie wyróżniał w Monaco, a kolejny średni zawodnik ze strefy Ameryki Południowej nie jest chyba tym czego na tę chwilę nam potrzeba. Zobaczymy jak wypadnie. Mam nadzieję, że dobrze bo kilka lat temu bardzo mi się ten chłopak spodobał, gdy grał w kadrze Canarinhos na Copa America. Potem jakby trochę spuśił z tonu. Mam nadzieję, że teraz pójdzie w ślady np. Dani Alvesa i zagra kapitalny sezon dając trochę odetchąć nadwyraz eksploatowanemu El Capitano
Optymizm opiewa po prostu na nowym graczu. Może nie jest to wielki zawodnik, ale kto by chciał przychodzić na ławkę wiedząc, że nie ma szans w walce o "11" z samym kapitanem. Tak więc cieszy to, że udało się pozyskać co by nie było solidnego zawodnika. Można faktycznie było znaleść jakiegoś Włocha tylko czy np. taki Bonera miał by chęc przychodzić na ławkę ? bo środek też już zajęty. Maicon to troche inny gracz niż Alves z Sevilli. Przedewszystkim mniej dynamiczny i z mniejszym ciągiem do przodu. Ale jak mówie lepszy on niż Ze Maria.
Piszecie o Fiore i Aimarze. Ale zwróćcie uwagę, że to inni zawodnicy bo to wygląda tak jakby porównywać Figo z Cuchu