Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: adekk » 07 lip 2006, 23:05

No to teraz 'bracia' pokazali jednoznacznie, że maja swoich wyborców w kuprze...nie wiem czy mi sie wydawało, ale oni cosik przed wyborami mówili, że nie ma obawy przed przejęciem obu stanowisk czyt. premier&prezydent przez nich samych.. :warrior: Mark Twain zwykł mawiać, że lepsza złamana obietnica niż żadna, ale jakby zapoznał sie z tą sytuacją pewno zmieniłby zdanie.. :lol: w końcu ta niepisana umowa była odzewem na właśnie taki ewentualny obrót spraw..no i gdzie teraz schowała się duma tych "jednakowo odzianych panów"..można by powiedzieć, że właśnie spełnia się czarny sen większości Polaków..a nic na to nie wskazywało..PiS - partia zapowiadająca się jako rzetelna (wiem - sam sie z tego śmieje teraz :lol: ), z prezesem, który dla dobra kraju rezygnuje z teki prezesa Rady Ministrów, z "czystymi członkami" w szeregach, jakkolwiek by to nie zabrzmiało :lol: , z premierem, który przez długi czas utrzymywał zaufanie wyborców na najwyższym poziomie ze wszytkich prawoŻądnych..a tu nagle taki cios..tak się nie robi..ciekawe co na to koalicjanci..ciekawe czy było cosik na ten temat w tej umowie podpisanej ku naszej zgubie..świat staje na głowie..a przynajmniej Polska..
Pozdrawiam i życzę powodzenia w ciężkich czasach.. :lol:

BTW: Przy okazji wrócę do pewnej ciekawej rzeczy..przed wyborami ludzie związani z PiSem wyzywali na wszytkie możliwe sposoby, członków Samoobrony, LPRu, SLD i jeszcze kto im się tylko nawinął na lufę..a później gdy faqtycznie przydało im sie ich poparcie nagle wszyscy o wszytkim pozapominali, taka istna 'tabula rasa' i wszyscy sie do siebie uśmiechają i w ogóle jest 'yes, yes, yes' suuuper..teraz moje pytanie, które pewno zostanie bez odpowiedzi..do czego PiS by sie jeszcze posunął, żeby tylko na trochę jeszcze utrzymać się przy władzy i tym samym wypełnić od dawna zapowiadany plan, który później jak wszyscy wiedzą na jakis czas został przysłonięty łuną tajemnicy, 2w1? Wrogowie stają sie moimi przyjaciółmi, zło zamienia się miejscami z dobrem, czerwone zmienia się w białe..paranoja.. ciekawe czy te wcześniej zapowiadane i chwile później odwołane przez 'pierwszego' przedterminowe wybory nie były częścią taktyki...
[[*]]

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”