Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post autor: brylancik » 07 lip 2006, 23:24

vakabayashi pisze:I co z tego, zobacz kto zainicjował akcje po której Zidane strzelił gola z Bayernem Leverkusen dającego nam ostatni triumf w Lidze Mistrzów Exclamation

Solari był swietnym pilkarzem finezyjnym dobrym technicznie (jego przepiekny gol z jego ostatniego sezonu gry w Realu strzelony w samo okienko bramki) szkoda go bylo jak odchodził i naprawde od tego czasu na SB nie ma klasowego szkrzydłowego Confused
OK zainicjował bardzo ważną bramke ale nie można powiedzieć że jego przejście do Mediolanu jakoś znacząco się odbiło na grze Realu. Jednak fakt faktem że był to zawodnik nieprzeciętny i miał dar do strzelania pięknych bramek jak chociażby ta z derbów Madrytu lub ta z Getafe. Muszę też przyznać, że zdziwił mnie fakt że nie zrobił kariery w Mediolanie (oczywiście ma jeszcze czas i ja go nie przekreślam).
vakabayashi pisze:Jurado jest jeszcze mlody i w pierwszej druzynie w nadchodzącym sezonie szansy nie dostanie, wg mnie powinien zostać na sezon jeszcze w Castilii a potem wypozycznie
Bezsensowne jest takie podejście. To że jest mlody to nie ma większego znaczenia bo umiejętności ma duże a w Realu ja już wspomniliśmy od dawna brakuje klasycznego lewego pomocnika a on właśnie takim jest. Ewentualnie może w grę wejść wypożyczenie, żeby się ogrywał w La Liga... Każdy zawodnik chyba kiedyś zaczynał karierę ale w Realu panuje takie niezdrowe przekonanie że kto jest z importu i droższy ten jest lepszy :P a czas pokazuje że nie zawsze tak jest. Mieliśmy chociażby w składzie tegorocznego zdobywce pichchi i wzmocniliśmy nim największego rywala za śmiesznie małe pieniądze. Fakt jest taki że Real posiada jedną z najlepszych szkółek piłkarskich w Hiszpanii tylko że jak dotąd władze nie potrafiły tego dobrze wykożystać. Miejmy nadzieję że to teraz się zmieni.
vakabayashi pisze:Ja osobiście licze ze mocna, ze Capello da mu szanse sie pokazać
A nie mozna zapomiac ze jeszcze jest Portillio Exclamation
Ciekawe co z nim Question
Też na to liczę bo chłopak co tu nie mówić ma duży talent i grzechem było by to zmarnować. Pojawiały się oferty między innymi z Valencii (sam zawodnik bardzo chciał tam grać ale po przejściu Moro to chyba już nie aktualne) więc szkoada by było stracić kolejnego świetnego gracza. Liczę na Capello i jego wyczucie w poszukiwaniu nowych gwiazd.
vakabayashi pisze:Nie zdziwiłbym sie jakby Capello go mocno przycisnął i wyciśnał tym samym z niego to co dobre dla samego Antonio i dla druzyny.
W koncu to jego podopieczny z Romy w której to po odejsciu Capello sie nie odnalaz a za Don Fabia grał wysmienicie
Trzeba pamiętać że przed wyborami w prasie głośno było o tym że napewno z klubem pożegnają się trzej zawodnicy - Cassano, Gravesen i Woodgate. Jak wiadomo po przyjściu Capello wszystko się zmieniło i przesądzone jest tylko odejście Gravesena. Myślę, że Cassano dostanie sznasę od Capello i gdyby się naprawdę zmotywował i przestał by wpiepszać hamburgry w McDonald'sie to mogło by coś z tego wyjść. Pożyjemy, zobaczymy...
vakabayashi pisze:De la Red jak dla mnie zasługuje na bycie w szerokiej kadrze na przyszły sezon, talent chlopak ma moze i na miare Fabregasa Wink
Cos mi sie wydaje ze dla Juanfrana sie miejsce nie znajdzie z powodu mozliwego transferu tak Joquina jak C. Ronaldo Mad

Sezon długi meczów wiele, bedzie miał Fabio czas sprawdzić wielu zobaczymy czy objawi sie nam jakis duuuzy talent w przyszlym sezonie Smile
Z tym Fabregasem to troszkę przesadziłeś ;) ale fakt jest taki że talent ma i na jego pozycję jak narazie w Realu brauje zawodnika. Oczywiście jego występy będą zależały od transferu Cesca bo o Kace to bądźmy szczerzy, możemy zapomnić. Ciekawy jestem jak zaprezentował by się w pierwszej 11stce bo chyba jeszcze od pierwszej minuty wystąpić mu się nie udało :P

Wróć do „Hiszpania”