9.07 - Berlin - Finał MŚ - Włochy : Francja

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 10 lip 2006, 9:38

:shock: 8) Grazie Azzurri Grazie :!: :!: :!:

Spałem za krótko by ochłonąc :P i do tej pory jestem w gazie, jeśli mam być szczery to jestem zdanie że był to najsłabszy mecz Włochów na tym mundialu ... ale po koleji :P Początek tego meczu sprawił że z chudłem z 4 kilo choć nie jestem gruby :P - mecz zaczą się dla Francuzów jak w bajce - tym wieksza była radość gdy Materazzi odwdzięczył się za karnego [?] [wykrakałem mu tą bramke]. Trzeba oddać Trójkolorowym to że zagrali lepiej niż Włosi - zwłaszcza w drugiej połowie - całkowicie rozczarował mnie Francesco Totti, słabo Perrotta czy nawet Pirlo co było spowodowane tym że tylko Gattuso grał na swoim poziomie. Bo tego zawsze może być pewien. Jak przypuszczałem duet DM Makelele - Vieira, wyłaczyli Tottiego ale też zabrali gre Pirlo. Zambrotta i Grosso nie grali tak go przodu ale to było efektem tego że mieli zadanie defensywne. Cannavaro klasa :!: Podobnie jak Materazzi bo dla mnie karnego nie było ale to za chwile. W drugiej połowie Francuzi grali piłka co było kluczem - zdominowali druga linie. Ja osobiście zaczynałem mniec obawy :roll: Zauażyłem to że Lippi nakazł grac De Rossiemu - Pirlo i Gattuso w linni co spowodowało że Fracnja grała piłka na luzie do 40 metra. A to zawsze ryzyko. Potem dogrywka która była już bez histori - mógł Zizou głowa dać 2;1 ale Buffon to nie leszcz. Było już widać że mają świadomośc tego że jedna bramka może zakończyć mecz.

Taka gra drugiej lini Włochów była niestety spowodowana bym że Francuzji grali cały czas 7 na własnej. Warto zwrócić na to uwage że za atak odpowiadali tylko Ci wysunieci. A tak cały czas trzymali system od obrońców do DM.

Sędzia - jak dla mnie popełnił trzy max błedy - po 1. Jaki karny na początku ? Materazzi nie spowodował upadku Francuza - on go dotchna w momencie gry ten juz przyją poza "łamagi" czyli juz wykładał się - po 2. druga kontrowersyjna sytuacja z karnym była bardzie klarowna niz pierwsza. Tak może było gwizdnąć. po 3 - Bramka Luci Toniego - w 100% prawidłowa - przeciesz na spalonym był Materazzi... także ja nie wiem jak oni te nowe przepisy odczytali. Może powiedzieć w błedach remisa - no tak ale Luca strzelił a kto wie czy karnego by strzelił Francuz.

Zizou - mam za duży szacunek by skomentować to tak jak powinnem. Dla tego tylko Ciao Zizou :!:

Niespodziewałem się że Włosi zagrają mimo wszystko słabo, wierzyłem że wygrają ale po innej grze - bo karne to już loteria - trafiło na Trezeguet może za kare za te euro które cały czas wspominali komentatorzy. Finału sie nie rozgrywa - finały sie wygrywa - ciesze się jak nic że wygrali bo na przestrzeni całego turnieju byli wspaniali.

Cała kadra Italli to gracze Serie A :!: skandal w kraju, nie ciekawy klimat :? krytyka, a oni zjednoczyli sie i zagrali cały turniej jeden za wszystkich [...] cos wpasniałego - zamkneli morde nie jednemu.

Grazie Azzurri :!: Grazie :!: Campioni del Mondo :!:
Obrazek

P.S. Pirlo graczem meczu ? hmmm chyba nie ja bym postawił na Cannavaro. Nie wiem czemu nie doseniaja obrońców :roll: Chyba Seppe Blater działa i jego złote myśli :P Grande Fabio i tyle - ale ciekawe czy wygra Pirlo miano gracza całego turnieju ? jedna bramka i 5 asysty - najwiecej celnych podać w turnieju - najwiecej razy otwierał droge do bramki - duża liczba przechwytów.

Pozdro Calciomaniaki :!:

Wróć do „Wracając Do Meritum”