Hehe, musieli sie niezle bawic. Ciekawe jak teraz bedzie wygladal CamorW przeddzień finału Mistrzostw Świata Mauro Camoranesi otrzymał telefon od Diego Armando Maradony. Legenda Napoli życzyła pomocnikowi reprezentacji Włoch sukcesu w ostatnim meczu Mundialu.
"W noc przed meczem byłem poruszony, ponieważ miałem okazję rozmawiać z Maradoną" - powiedział Mauro.
Do gry w Squadra Azzurra przekonał Argentyńczyka Giovanni Trapattoni. Zawodnik Juventusu wcale nie żałuje podjętej decyzji.
"Jestem bardzo szczęśliwy i dumny z naszego osiągnięcia. Czuję nieopisane emocje, dziękuję wszystkim, którzy we mnie wierzyli, od trenera do zawodników i Federacji."
Po meczu Camoranesi stracił swój długi kucyk. Koledzy z drużyny posadzili go na krześle, a następnie otoczyli i tańczyli jak Indianie. Nieoficjalnym fryzjerem kadry został Massimo Oddo.
Czyli już prawie pewne ze trenerem zostanie Didier. Specjalnie sie nie zmartwie, ale przyznam szczerze ze wolałbym aby trenerem został Donadoni. I ciekawo co z tym Cannavaro, licze ze zostanie ale ostatnie pogloski stają sie niepokojące. Trzeba czekac bo tylko tyle zostało. Mówił ze zostanie, ale to tylko słowa. Co świetnie pokazuje przypadek z Capello i Mutu, który obiecywal ze zostanie bo musi sie odwdzieczyc klubowi. Chyba ze klub chcial go sprzedac, bo budzet po degradacji(raczej pewnej) bedzie mocno nadszarpniety. I zobaczymy co pokaze Bojinov.Kwestią godzin pozostało mianowanie Didier Deschampsa na stanowisko trenera Juventusu. Już dzisiaj, w godzinach popołudniowych, Cobolli Gigli - prezydent klubu - ma oficjalnie ogłosić zatrudnienie byłego piłkarza Starej Damy.
Turyńscy działacze doszli do porozumienia z Francuzem w zeszły piątek w restauracji "La Sporcacciona" w Savonie.
Nie obyło się bez rozmowy o piłkarzach, którzy gotowi są na grę w Serie B. Zostaną Del Piero i Nedved. Deschamps liczy na Cannavaro, jednak świeżo upieczony mistrz świata przyznał, że jest o krok od przejścia do Realu Madryt.
Didier Deschamps już dwa lata temu mógł objąć Juventus, jednak wtedy wybór padł na Fabio Capello.
Kandydatem jest także Donadoni, ale wszystko wskazuje, że tym razem działacze Juve zdecydują się na Francuza.