Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 10 lip 2006, 15:35

Martinho a znasz ich ? masz do nich numer ? ja też sie bym założył :P

Wczoraj Włosi wywalczyli mistrzostwo świata i nikt nie myślał o aferze. Od piłkarzy po działaczy i prawników każdy był za nimi. Dziś miał byc wyrok na który czeka cały piłkarski świat. Od zainteresowanych klubów - kibiców bo inne firmy mające w tym interes. Jaki ten wyrok nie będzie i tak zawsze będzie ktoś komu nie będzie pasował - ktoś to będzie miał swoje zdanie.

Ostatnie informacje sugerują że Juve spisano na straty ale za ich wiedzą.... Dziwnie to brzmi ale już wyjaśniam. Jak kiedyś napisał Chłopaczek jednamu z fanów Juve który coś psioczył - że powinien sie moglić1 by Milan pozostał w serie A bo wtedy Juve nie spadnie do Serie C1...

I wykrakał - duże sie mówi o tym że jeden pomógł - drugiemu i na odwrót. Bo jeśli Juventus stadnie do Serie B to pozostałe kluby pozostaną w pierwszej lidze. Jesli którys z klubów Lazio Milan i Viola spadły by do Serie B automatycznie Juve spada do serie C - dla tego adwokaci mi. też Juventusu zawarli układ z pozostałymi. Są świadomi tego że spadek do serie C1 był by jak pogrzeb a z serie B idze raz - dwa sie wydostać co nie muszą wcale gwarantować gwiazdy. Z tego wszystkiego wynika że każdemu na czymś zależy odnoście rywala :wink: Adwokaci wiedzą co robią. Wyroki beda adekwatne do "zasług" w tej aferze. Ale mimo wszystko najbardzie prawdopodobną opcja jest ta opisana przezemnie - z każdy ponad każdym - co ciekawe samemu Juventusowi mogła zaszkodzić wypowiedz Luciano M. w której jasno dał sygnał że nie działał sam w interesie klubu - a to był jeden z tych kluczowych argumentów prawników. Tym bardzie że nadal jest temat rozmów telefonicznych Luciano M. itd. Juventus jest gotowy przyjąć na siebie mniejszy wymiar kary ale to spowoduje że inne kluby też będą inaczej osądzona a w ich wypadku powoduje to pozostanie w pierwszej lidze. Oskarżenia są takie że gdyby sąd wygrał najbardzie "brutalny wyrok" :wink: zniszczył by włoska piłke a w/w kluby i tak juz sie troche wybronił. Choć z tym był problem bo nie chceli im dac szansy. Także bedzie adekwatna ale i tak mniejsza niż żądano...

Mam już dośc tego - niech sie to zakończy i tyle - bo co za duzo to nie zdrowo :P jak by nie było musi bys śprawiedliwie i kary muszą być adekwatne to 'zasług" w aferze. Wczoraj złoto - dzis co dzienny cyrk :wink: Nawet nie chce mi sie pisać o mercato Rossonerich mimo że jest kilka ciekawych informacji. Niech kończą bo wstyd -

Wróć do „Wracając Do Meritum”