Chyba do umiejetnosci motywacyjnych Smudy nikt nie ma watpliwosciTrener jest motywatorem całego zespołu
Wydaje mi sie, ze na nasze warunki takie wymagania spokojnie spelnia min. Wdowczyk czy Urban, a nawet Nowak. Ja do konca nie znam kariery van Bastena czy Klinsiego przed reprezentacja, ale wydaje mi sie, ze oni nie pelnili jakis rol asystenta czy cos kolo tego.To są osobistości. Ci ludzie mają zapewniony szacunek w swoich krajach, mają autorytet. Może jako trenerzy nie osiągnęli nic wielkiego ale swoje przygotowanie przeszli. Popatrz na jakość szkoły trenerskiej w Niemczech i Holandii na tle Polski i poznasz odpowiedź.
Ale w Koronie byli to w wiekszosci ludzie, kotrych on wczesniej sprowadzil. W Legii podobnie choc w mniejszym stopniu, to oznacza, ze ma umiejetnosci wyboru odpowiednich zawodnikow.A co takiego osiągnął aby stawiać go tak wysoko w roli selekcjonera? Sukcesów zero poza areną krajową, którą zwojować trudno nie jest mając odpowiednich ludzi. A takich miał jak na drugą ligę w Koronie i takich ma w Legii.