nowy selekcjoner w akcji [ niezly kozak]
- Naszym głównym celem jest awans do finałów piłkarskich mistrzostw Europy, które rozegrane zostaną w 2008 roku na boiskach Szwajcarii i Austrii - powiedział podczas konferencji prasowej nowy selekcjoner reprezentacji Polski, Leo Beenhakker.
- Praca z polską reprezentacją to dla mnie zaszczyt. Kontrakt podpisałem w poniedziałek, obowiązywać będzie przez najbliższe dwa lata. Po ostatnim meczu kwalifikacyjnym porozmawiamy z ludźmi ze związku i zastanowimy się, co dalej. Już od dziś zaczynam pracę. Chcę poznać piłkarzy, zawodników, których będę powoływał. Potrzebuje także trochę czasu na znalezienie grona współpracowników - dodał Holender.
- Składu na pierwszy mecz el. ME z Finlandią rzecz jasna teraz nie podam. Jestem jednak pewnie, że będziemy do niego dobrze przygotowani - zapewnił Beenhakker.
- Dziękuję ludziom ze związku za pomoc, jaką mi udzielili już na wstępie. Dziękuję również Pawłowi Janasowi, który przekaże mi wszystkie informacje związane z jego pracą na stanowisku selekcjonera reprezentacji Polski - dodał nowy selekcjoner reprezentacji Polski.
- Będę mieszkał w Polsce. Tu będę pracował, więc nie wyobrażam sobie innego rozwiązania. Co do współpracowników, to prowadziłem już rozmowy z Dariuszem Dziekanowskim - powiedział Beenhakker.
- Nie miałem jeszcze okazji przeczytać raportu Pawła Janasa. Przybyłem do Polski w poniedziałek i jeszcze tego nie zrobiłem. najważniejsze jest dla mnie to, że poprzedni szkoleniowiec zaoferował mi swoją pomoc - zapewnił Holender.