No to warto pójść za przykładem Milanu i Barcelony, które ściągnęły wymienionych zawodników za rozsądne pieniądze. Gdzieś ci rozgrywający są, trzeba tylko dobrze poszukać. A co do defensywnych pomocników to moda na nich pojawiła się po sukcesach Mourinho w Porto. Portugalczyk lubuje się w grze na dwójkę DM z szybkimi skrzydłowymi - najczęstsze używane ustawienie na mistrzostwach 1-4-2-3-1. No i po drugie łatwiej jest wyszkolić chłopaka, który będzie odbierał piłki niż chłopaka, który będzie świtnym rozgrywającym. Do tego trzeba iskry bożej, a DM może być zwykłym rzemieślnikiem.Zico_FCI pisze:Co się dzieje na tym świecie ? Mamy do wyboru co najmniej pięciu znakomitych defensywnych pomocników i praktycznie żądnego świetnego rozgrywacza. Moim zdaniem w gre wchodzi tylko Riquelme i Kaka ale dobrze wiadomo, że szansa na ściągnięcie któregokolwiek z nich jest bardzo mało, żeby nie powiedzieć żadna.
Najczęściej mówi się, że potrzebujemy dobrego rozgrywającego, ale mi się wydaje, że większe problemy możemy mieć z obstawieniem bramki w tym sezonie. Jeśli nic w tym kierunku się nie zmieni to zostanie Toldo, który jest już bardzo zaawansowany wiekowo i Julio Cesar, który nie zagrał chyba ani jednego meczu, w którym by mnie przekonał do siebie. Moje spostrzeżenie jest jedno: rozgrywający OK by się przydał, ale bardzo dobrego bramkarza potrzeba nam bardziej.