Z kolei wczoraj pojawiła się zadowalająca zapewne dla większości fanów MU wiadomość, że Mascherano wraz z agentem przebywali w Manchesterze. Ile w tym prawdy, nie wiadomo ale Argentyńczyk jest jak najbardziej pożądany na OT zwłaszcza, że Houllier oznajmił, że Diarra nie odejdzie tego lata z Lyonu.
Cieszy także, że wraca sprawa Riberego, która zdawałoby się umarła. Praktycznie MU jest na straconej pozycji bo w Arsenalu jest francuska kolonia i jeśli już utalentowany pomocnik udałby się do Anglii to zapewne wybrałby Londyn.
Mam nadzieję, że wiadomości odnośnie przejścia Nedveda i Camoranesiego to tylko ploty bo ani jednego ani drugiego nie chciałbym widzieć w koszulce Manchesteru. Nedveda z racji wieku a Mauro z racji stylu gry. Dla mnie on nie pasuje do United.
Ostatnio na nowo rozgorzała dyskusja o bramkarzach. Co prawda Edwin miał za sobą świetny sezon ale wiek nie jest jego sprzymierzeńcem. Stąd pewnie wynika zainteresowanie Kuszczakiem, Casillasem, Didą. O ile wieści o transferze Polaka mogą mieć jeszcze jakiś sens bo, młody, szybko się rozwija, sprawdza się na wyspach itd. o tyle szczerze wątpię w transfer Ikera. 32 mln funtów to stanowczo za dużo jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że nie jesteśmy Chelsea. Dlaczego Real miałby sie pozbywać jednego z najlepszych golkieperów świata? Dla mnie kaczka dziennikarska jakich wiele ostatnio ale trudno się dziwić. Dziennikarze dwoją się i troją a kibice transferu jak nie mieli tak nie mają.