ponizenia Francji i Zidana ciag dalszy ...Jeden z francuskich prawników - Mahana Mouhou poprosi władze Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej, aby ta dokładnie zbadała kontrowersyjną sprawę uderzenia Marco Materazziego przez Zinedina Zidana w spotkaniu finałowym Mistrzostw Świata. Prawnik stwierdził, że znalazł przepis mówiący o tym w jakich okolicznościach można powtórzyć spotkanie.
Francuz domaga się dokładnej analizy przebiegu całego zdarzenia i przesłuchania wszystkich świadków, którzy widzieli całość tego incydentu. Jeśli okazałoby się, że czwart sędzie przy utalaniu faktów skorzystał z zapisu wideo, to wtedy FIFA może, a nawet musi powtórzyć to spotkanie.
Przepisy FIFA w chwili obecnej zabraniają korzystać z powtórek telewizyjnych, jednak czy faktycznie władze federacji zdecydowałaby się na taki krok. Sędzia techniczny jak narazie wypiera się tego jakoby korzystał z pomocy wideo przy ocenie tej sytuacji i twierdzi, że widział wszystko 'na żywo'. Śledztwo w sprawie trwa.
nigdy nie trawilem francuzow za ich mentalnosc ale teraz to przerasta ludzkie pojecie... przypomina mi sie sytacja Mexesa jak stwarzali Nam do samego konca... badna cwaniakow i frustratow ...
ja mam dla nich odpowiedz: PO PO ! POPOPO PO PO !