Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

adik_pl
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: adik_pl » 14 lip 2006, 17:01

No to tak, jakby nagle Barcelonie zabrali kilkanaście punktów na start następnego sezonu, odebrali europejskie puchary i Ronaldinho, Messi czy Eto'o poszliby do Realu. Nie wyobrażam sobie takiej zdrady kibiców z Turynu, więc jeśli w ogóle gdzieś przejdą, to nie do Milanu.

Co do transferu Kaki czy Fabregasa.. Kaka by się przydał, bo nie wiadomo jak będzie wyglądał sezon Baptisty czy Robinho chociażby. Myślę jednak, że jeśli oferta Milanu będzie zbyt wygórowana, to powinni sobie "Królewscy" go odpuścić (niby ciężko o wielu lepszych piłkarzy teraz, będzie miał kolegów z reprezentacji, wszystko przemawia dla niego na korzyść, ale nie wiadomo jak będzie..), jeśli nie - walczyć do upadłego, żeby chociaż ten jeden z trzech obiecanych piłkarzy trafił do Realu.

Fabregas.. Hmm.. Ciekawy zawodnik, Hiszpan, ale myślę, że za dużo szumu się wokół niego robi. Poczekajmy rok, dwa, może będzie droższy, ale na pewno jakoś już okiełznany i wyszlifowany.

Co do napadu - już pisałem wcześniej, że przyjście RVN nie wyjaśnia sytuacji w napadzie, bo zamiast dwóch solidnych mamy czterech średnich. Capello deklaruje, że Raul znów będzie jednym z najlepszych piłkarzy świata, ale sami widzieliśmy, że tak różowo nie będzie..

No ale są wychowankowie: De la Red i Soldado, którzy powinni powalczyć o pozycję w pierwszym składzie. Póki co ten drugi jest pod transferowym odstrzałem, przy obecnej polityce klubu ma małe szanse na bycie drugim Raulem, ale.. kto wie..

pzdr.

Wróć do „Hiszpania”