Mercato Rossonerich

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 15 lip 2006, 11:52

Ograniczenia sa w granicach 2 milionów euro tak sądze ale głowy nie dam, może oczywiście o kontraktach piłkarzy z klubem serie B- mi. dla tego Juventus proponuje piłkarzą nowe kontrakty - które teraz ograniczaja płace ale po powrocie do Serie A "oddają" w jakims stopniu to co stracili.

Jest jeszcze inny motyw :wink:

To Spekulacje oczywiscie - jeśli Juventus zdecyduje sie sprzedać swoich piłkarzy, i np. Milan zapuki od nich gracz za gotówke, mogą zrobić tak by ominać bariere płac. Mianowicie Milan płaci za graczy mniej ale wypożycza do Juve np. Jankulovskiego, Abbiatiego, Brocchiego i np. młodego Francuza Gourcuff'a - co to da ? piłkarze wypożyczeni bedą związani umową z Milanem co za tym idzie to Milan płacił by im pieniądze. Wiec w tym momencie klub serie A miał by prawo wydawać tyle ile im sie podoba. Było by to wypożycznie bez gotówkowe :wink: I z tego co wiem zgodne z prawem. Oczywiście to tylko taka teorie. Bo mało sie o tym teraz pisze. Kluby i piłkarzy wziełem z głosy dla przykładu.

Dziś nie ma sensu śledzić każdej plotki bo wiadomo to dzień w którym każdy jest do kupianie - emocje opadna to wtedy prasa zacznie konkrety pisać. Narazie idzie nie wyrobić ...

Ja się zastanawiam czy jest sens w tym oknie kupować nowych piłkarzy ? Bo czy jest sens wydac takie pieniądz jak sie spekuluje jak za rok może byc wiecej okazji na rynku ? okazji nie mam na myśli kogoś nieszcześcia a perełki :] Wiadomo brak LM to strata kasy i tu jest rola Silvio by zagwarantował co nie co. Tylko pytanie czy jest sens. Tym składem spokojnie można grać. Z drugiej strony Wujek Berlusconie wraca na fotek prezydenta klubu. Wcześniej wiemy jak wyglądały okna. Teraz nie jest premierem i bedzie sie lasnował. Ciekawi mnie jak to klub rozegra. Kasy za pewne nie brakuje klubowi ale czy pomysłów ?

Wróć do „Wracając Do Meritum”