Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher » 15 lip 2006, 11:58

moze powinienem napisac to w temacie "Matura" ale co tam:
Roman Giertych potwierdził prasowe doniesienia, że tegoroczni maturzyści, którzy nie zdali jednego z przedmiotów, a mieli w sumie średnią powyżej 30 proc., dostaną świadectwo dojrzałości. O "amnestii" dla maturzystów pisała dzisiaj "Gazeta Wyborcza".
Minister edukacji, który przebywa w Zielonej Górze, podkreślił, że dotyczy to połowy osób, które nie zdały matury - blisko 40 tysięcy abiturientów.

Wicepremier Giertych uzasadniając decyzję wyjaśnił, że pierwsze roczniki zawsze płacą cenę za nowe rozwiązania i słabe wyniki tegorocznych matur są tego przykładem. Trzeba zrobić wszystko, aby maturzyści nie ponosili konsekwencji nowych rozwiązań - podkreślił wicepremier.
Dla mnie to kolejny absurd, a jezeli juz argumentuje to tym ze "że pierwsze roczniki zawsze płacą cenę za nowe rozwiązania i słabe wyniki tegorocznych matur są tego przykładem." to moze warto byloby zrobic cos z ubieglorocznymi maturzystami - oni tak naprawde mieli ciezko - nie wiedzieli co ich czeka ale teraz wprowadzac takie cos :?: dla mnie jako osoby kt2ora mature ma juz za soba (stara) jest to dosc egzotyczny pomysl - przypadnie do gustu chyba tylko tym, ktorzy zdawali w tym roku badz beda zdawac i nadal bedzie taka mzoliwosc :!:
Mam takie odczucie ze teraz kazdy "matolek" ktory ledwo potrafi sie podpisac bedzie mial mature :!: - moja osobista dygresja
Ale tak jest jak chce sie sztucznie poprawic "efektywnosc" tegorocznych matur albo przypodobac ludnosci :roll:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”