"Święta Wojna na San Siro" ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 15 lip 2006, 16:32

Zico nazwa Derby D'Italia wróci mimo że Juventus zaliczy Serie B. Bo dla sporej liczby Włochów Derby D'Italia to mecz Milan - Juve i Juve - Milan ze względu na to że grają dwa najbardzie utytułowane Włoskie klubu na arenie krajowej jak i europejskiej. Wiec nie trzeba będzie kasować a jedynie zmienić temat :wink:

Czy wyrok dobrze wpłyną na włoską piłkę to bym polemizował. Mam na myśli dobre tego słowa znacznie "wpłyną" Bo co to za wyroki skoro główny oskarzony dostał jedynie 5 lat zaiwszenie w czynnościach, oczywiście ma jeszcze inne sprawy i one zadecyduja o jego losie ale chyba ten wyrok bardzie wpłynie na nie korzyść ligi ogółem. Trudno jest oceniać wyroki, bo jak wczoraj napisałem jestem w szoku na jakiej podstawie sąd sportowy tak ukazał Lazio i Viola, ale widocznie musieli coś miec spoko tak się stało. Widocznie nie o wszystkim pisała prasa...

To już nie chodzi o to że zabraknie tylko pojedynków Inter - Juve bo Derby Rzymu też zawsze były ozdoba sezonu. Chyba że kierujesz się tym że doś czesto Inter ogrywał Juve :roll: Liga straci na atrakcyjność - mistrzostwo świata Azzurrich a potem taka sytuacja...

Wróć do „Włochy”