Moderatorzy - ocena pracy

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 16 lip 2006, 19:20

Zauważyłem, że znasz nawet osobowościowe uwarunkowania prowokacji moderatorskich. Więc postaram się nie popisywac przed kolegami, tylko rzeczowo podejść do tego fantastycznego tematu. Co prawda rozmowa z człowiekiem, który gotową wizje sytuacji, a swoją opinię uważa za fakt, przypomina kopanie się z koniem to postaram Ci się coś wytłumaczyć.

Koledzy moim zdaniem popełniają jedyny błąd. Głupotę traktują personalnie, liczą na to, że uświadomią komuś błąd. W ich wykonaniu pojawiają jakieś ostrzeżenia, że "jeszcze jeden post i będą WP", że "w przyszłości podobne posty będą karane". Zedytują komuś posta, zeby karany wiedział do kogo ewentualnie kierować zażalenia... I po co być miłym, liczyć, że kogoś to nauczy? Przecież umysł typowego forumowicza nie jest w stanie pojąć, że wina może leżeć po jego stronie. Moderator się podpisał, to mamy spersonalizowanego wroga. Moderator ostrzega, to proste, że nie ostrzega tylko grozi. Dlatego ja nikogo nie ostrzegam, jak widzę głupotę która wzbudza we mnie zażenowanie to kasuję, nie ostrzegam, że mogą być WP, bo jak chce to się nauczy po otrzymaniu a nie przed. I ostatnio nie zdarzyło mi się, że były zażalenia (no.. wyłączając temat Polaków na mundialu, ale to inna para kaloszy).

Co do dyskusji z Pisakkiem, to prześledz ją uważnie. Żart Pisakka, w związku Twoim określenie na Fabregasa "okiełznany" i Twoja zaczepka personalna. Puściłbym Ci powtórkę jak na reklamie Telekomunikacji z Dudkiem i Krystyną z gazowni, ale chyba nie mamy takiej opcji na forum.

Co prawda zawsze uważam odbijanie piłeczki za dziecinadę, ale czasem są powody.
O Jarzynie:
adik_pl pisze:To fajnie, że jak ktoś potrafi skleić kilka zdań i nie popełnia błędów ortograficznych już dostaje łatkę ładnie piszącego.
o czymś tam:
adik_pl pisze:Nawet nie będę się śmiał z tych, którzy w to wątpili, bo ich mi po prostu żal.
O Zazie:
adik_pl pisze:*_Zaza_*, ty naprawdę nie potrafisz skleić kilku zrozumiałych zdań czy po prostu miałeś - cytuję - "impreskę"?
O forumowiczach:
profesor Religa tak zabiega o dofinansowana dla chorych ale tych nie uleczalnych chyba rząd skreslił
Mówisz o liście użytkowników forum?
O brylanciku:
adik_pl pisze:Może w Twojej rodzinie pięcioletnia hibernacja jest normalna,
O Pisakku:
adik_pl pisze: kosztem takich pseudo-prześladowców, którzy za każdym razem chcą mi udowodnić, że skoro mam 16 lat, to gówno wiem. Możliwe, ale mogłem podać, że mam 30 i wszystkim dookoła przytakiwać, ale takich użytkowników, z tego co zauważyłem, jest już i tak wielu.
adik_pl pisze:Koniecznie chcesz być fajny?
Włosiennica, 50 razów na wieczór a za posiłek śledzie. Myślisz, że to ujdzie jako pokuta za moderacyjną ironię i prowokacje?
lisek_chz pisze:A napisałbym, którego modka nie lubie,
Cóż mogę powiedziec. Ja tu tylko sprzątam.

Wróć do „Wracając Do Meritum”