Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 17 lip 2006, 23:48

Ajaccien pisze o Yohannie Gourcuff'e i mam odnoście tego co napisałeś pytanie do Ciebie.

Wiem że przerabiesz Francuskie strony i ogółem temat Ligue 1 - zreszta pod tym wzgledem jesteś tu guru :] A czy Francuzki też są zdania jak Ty że nie wygra [a może inaczej nie po gra] obok Kaka ? Że transfer do Milanu to był błąd bo będzie mało grał ?

Nie lubie haseł typu "Nowy Zizou" [jak 12 razy Maradona] ale doskonale wiemy że młody uchodzi za jedną z największych perełek Ligue1 w wieku 19 lat miał na koncie praktycznie dwa pełne sezony w Rennes - udane sezonu pod okiem Laszko Boloniego. Strzelał rozgrywał i podawał gryblował [widziałem swoje bo od czasu plotki zaczełem go obserwowac non stop :] ] Zresztą rozmawialismy na jego temat w czasie transferu - a ja słyszałem że w Francji były podzielone opinie - bo to wiadome że jak kolejny talent opuszcza Ligue 1 to źle. I znów traci cała cała liga.

Zreszta podobnie będzie jak Ribery odejdzie - ten starszy ale i wiecej już pokazał na arenie miedzy narodowej.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”