Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: girlfromipanema » 18 lip 2006, 0:13

o przyznaniu wyroku dowiedziałam się trochę później niż został on ogłoszony, byłam w Paryżu i ledwie znalazłam jakąś angielską telewizję. gapiłam się na to co goście w studiu gadali i zastanawiałam się czy to się dzieje naprawdę. bo niby degradacja i ujemne pkt były oczywiste- ale mimo wszystko do ost. chwili nie mieściły mi się w głowie. a na samym początku myślałam wręcz trochę z frustracją, że i tak wszystko się klubom upiecze. a teraz to już nie wiem czy się cieszę czy nie, ostatnio mam jakieś dni dobroci :}
napewno przykre, że tylu piłkarzy Juve, którzy dopiero co świętowali zdobycie MŚ- musi się teraz martwić o nowego pracodawcę lub co paradoksalne grać w drugiej lidze. to samo jednocześnie bywa piękne, jak decyzja Del Piero. ale dalej już i dla niego tak kolorowo nie będzie...
ciekawa jestem jak będzie wyglądała Stara Dama nie w nadchodzącym sezonie, ale w tym, w którym powróci do SerieA. wiadomo, że stopniowo piłkarze się zmieniają, ale nie następuje to tak nagle- tym razem prawdopodobnie jak będzie, a nie wyobrażam sobie zupełnie tej drużyny bez Zambrotty, Cannavaro, Buffona... i wielu innych. szok, tak samo jak to co będzie się działo na rynku transferowym- bo to prawda, że wyrok sądowy zdecydował o jego tegorocznym obliczu.
mimo, że kara się należała- życzę Juve jak najszybszego powrotu do pierwszej ligii i choć w części odzyskania dawnej świetności (co napewno proste nie będzie). działacze lekko bo lekko, ale wreszcie ponieśli odpowiedzialność za swoje czyny, więc naprawdę pozostaje życzyć szczęścia piłkarzom i kibicom. ci pierwsi przecież nawet bez pomocy sędziów potrafią w piłkę grać, tym drugim należy się teraz, aby ich zespół dał z siebie wszystko i to zgodnie z zasadami. szczerze im współczuję, bo nie wyobrażam sobie co bym myślała, gdyby wyszła taka afera związana z Barcą. no, ale jakie atuty teraz będą mieli po swojej stronie to naprawdę raczej mi do głowy nie przychodzi =/.
podobne zdanie mam o Fiorentinie i Lazio, ale szkoda też Milanu. pomimo, że został w SerieA wiadomo, że nie warto porównywać jego udziału w aferze z pozostałymi. a co to za CL bez Milanu, który będzie krew psuł moim faworytom :P.

jednym słowem. najpierw kibicuję Włochom, potem mi szkoda jak się źle dzieje w ich lidze. koniec świata =).

Wróć do „Wracając Do Meritum”