Kosciół

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post autor: Chlopaczek » 17 lis 2004, 23:18

Sprostowanie do wypowiedzi Doriana nie wierze ale mam cicha nadzieje ze Bog jest.Ale nie wazne.
Podoba mi sie wypowiedz Tomusia.W sumie w sprawie spowiedzi to mam taka opinie ze jak prawdziwie zalujesz za swoje winy to przeciez Bog widzi ze zalujesz i odpusci Ci Twoje grzechy.Nie potrzeba zachrzaniac do spowiedzi i mowic pyskowalem do rodzicow a gruszke walilem w tamtym tygodniu 4 razy.
Co do tego ze kosciol sie bogaci to wszyscy wiemy.Moim zdaniem malo jest ksiezy ktorzy czuja glebokie powolanie i robia to co robia dla ludzi a nie dla siebie.Po co zbudowano kosciol w Licheniu za 2 miliony zlotych?Czy Bogu robi roznice czy ktos modli sie w kosciele za 2 miliony czy w malej kapliczce?Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie.
Ale najgorsze jest balwochwalstwo dlatego rzuce dwa cytaty oba z pisma swietego
"Nie będziesz czynił obrazu ani rzeźby. Nie będziesz oddawał im czci ani im służył, gdyż Bóg twój jest bogiem zapalczywym, który karze występek do trzeciego pokolenia, a nagradza zasługę do tysięcznego pokolenia" (Wj 20,4-5).

"Bóg, który stworzył świat i wszystko, co na nim, Ten, będąc Panem nieba i ziemi, nie mieszka w świątyniach ręką zbudowanych" (Dz.Ap. 17:24).

Niech kazdy tak zwany chrzescijanin uczeszczjacy do kosciola modlacy sie do obrazkow i noszacy krzyz na szyji przeczyta sobie te dwa cytaty i przemysli te slowa.Niech odpowie sobie czy jednak nie obraza Boga czcac to co kaza mu ludzie czyli kler a co jest sprzeczne ze slowami Boga zawartymi w biblii.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”