Ludzie jak wy przezywacie. Spokojnie nie ma co sie tak podniecac, mercato bedzie trwalo jeszcze sporo czasu. Ja mam 100 % zaufanie do pana Berlusconiego i pana Gallianiego. Milan nie liczyl sie przez ostatnie 2 lata w mercato ? To wg was mial moze co rok wymieniac polowe zawodnikow w niemalze doskonale funkcjonujacej pilkarskiej maszynie ? Dzialacze obiecywali spektakularne transfery i dotrzymaja slowa, chyba ze wyjda z zalozenia, iz poki nie bedzie LM nie ma sensu tego robic. Mam tez troche wrazenie, ze zachowujecie sie jak dzieci ze stron Realu i Chelsea oczekujacy wykupienia wszystkich najlepszych zawodnikow na swiecie.
Co do Buffona to jak pisalem juz wczesniej polityka Milanu w tym wzgledzie jest jednolita od lat (dziwi mnie, ze nie bylo zadnego odezwu w tej sprawie). Milan nie kupuje na sile symboli innych klubow z wyjatkiem sytuacji, w ktorej trzeba uprzedzic rywali (jak np. Nesta). Jesli Buffon chce zostac w Juve to ja skladam temu zawodnikowi wielkie wyrazy szacunku. Natomiast jesli Zambrotta bedzie chcial odejsc to Milan zrobi wszystko co w jego mocy, aby go pozyskac.
Zaza Ujfalusiego ogladalem kilkakrotnie poczawszy od bodajze Euro 2004 i nie tylko w meczach reprezentacji. Musze przyznac, ze nigdy nie przypadl mi do gustu, bo w kazdym meczu popelnial bledy, szczegolnie w ustawieniu, czy w akcjach jeden na jeden. To nie jest wzmocnienie na miare Milanu. W ogole skad te twoje zamilowanie do Czechow ? Moze i to dobrzy zawodnicy, ale nie w obronie.