Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 19 lip 2006, 14:49

Vieira w United? Proszę bardziej poważnie... Tego zawodnika niezniósłbym ani chwili w trykocie Manchesteru United. Przez myśl nie przeszło mi, by ten były zawodnik Kanonierów, który nie raz stawał się źródłem wszelkich przepychanek, bądź kłótni na linii zawodnicy United i Arsenalu zagrał kiedyś w United. Ani dziś, ani jutro. Nigdy! Jeśli stałoby się to faktem, sir Alex Ferguson straciłby u mnie resztę szacunku.

Ferguson przyznał, iż oferta za Michaela Carricka trafiła do szefostwa Tottenhamu, jednak oni odrzucili ją. Szkot nadmienił, że w razie niezakontraktowania Anglika władze United 'mają na oku' innego zawodnika. Prawdopodobnie są na to pieniądze, gdyż...

...wg portalu tribalfootball konto na letnie okno transferowe zwiększyło się do kwoty 50 mln funtów! Jest to efekt otrzymania od Chelsea odszkodowania za transfer Obi Mikela 12 mln Ł oraz wpłacenia na konto United pieniędzy z transferu Ruuda van Nistelrooya.

Manchester United przebywający na tournee w RPA pokonał wczoraj zespół Kaizer Chiefs 1:0. Bramkę na wagę zwycięstwa strzelił w 83 minucie spotkania Dong Fangzhuo. Chińczyk w grudniu ma wrócić z wypożycznia i trenować z pierwszą drużyną, po tym jak pod jego adresem padło wiele pochelbnych opinii.

Podobno Ferguson stara się pozyskać Jermaine'a Defoe. Po tym jak Inter zaproponował za Fernando Torresa 26 mmln funtów, automatycznie Defoe stał się celem Fergiego. Kwota za jaka miałby trafić Anglik na Old Trafford miałaby wynosić ok. 11 mln funtów. Jeśli już Defoe, to zrobić transakcję wiązaną z Carrickiem i zaoszczędzić pieniędzy.

Wróć do „Anglia”