Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

dawdi17
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: dawdi17 » 20 lip 2006, 23:37

Z tym, ze Baptista nie jest pilkarzem jakos specjalnie kreatywnym i rozgrywanie pilki nie bardzo mu wychodzi, a wlasnie pilkarza o takich umiejetnosciach potrzebujemy w srodku pola po odejsciu Zizou. Wszyscy wiemy, jakie pilki potrafi zagrywac Xabi Alonso. Bestia nie zbawi naszej drugiej linii.
Zgadzam się dlatego rozgrywanie bym powierzył właśnie takiemu mediacentro, a wymarzony jest właśnie Xabi Alonso. Może to zabrzmi śmiesznie, ale bardzo chciałem żeby zamiast Kaki lub Cesca kupiono właśnie Xabiego. Ja mediapunto uważam właściwie jako napastnika. U nas do tej pory przynajmniej grano jednym napastnikiem, a ja właśnie mediapunto wyobrażam sobie jako piłkarza, który startuje do napadu wtedy kiedy np. klasyczna "9" wraca z pozycji spalonej. Wtedy mediapunto włącza się w linie napadu i prostopadła piłka od mediacentro właśnie do niego. Czyli to jest właśnie Alonso i Baptista nie uważacie? Bestia to jest ktoś pomiędzy mediapunto, a napastnikiem IMO. Piękna wizja :wink: brakuje jeszcze tylko Joaquina na prawej, Robson na lewej no i Emerson :D Piękna druga linia :wink: Oby Capello myślał podobnie :roll:

Wróć do „Hiszpania”