Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow » 21 lip 2006, 23:01

Yap, informacja o przesunięcie Smitha znowu do ataku to znak, że nowego snajpera raczej w tym oknie nie uświadczymy. Tym bardziej, że niby przesądzone odejście Holendra do Realu może nie dojść do skutku. Paranoja, bo kiedy Ruud chciał zostać, Fergie milczał, teraz kiedy postanowił odejść robi co może aby pozostał. Ale popieram go. Real dał 12 mln funtów, ManUtd chce 16. I bardzo dobrze. Oddawanie tej klasy napadziora za kwotę 12 mln funtów to byłaby kpina. W formie czy bez jest wart więcej.

W międzyczasie Szkot się chyba zorientował, że ciężko będzie znaleźć kogoś za rozsądną kasę i tak skutecznego jak Ruud. Stąd te deklaracje, że czeka na niego na treningu. Mimo wszystko Ruud zadeklarował odejście i wątpię mimo tego, że chciałbym aby został, że pozostanie na OT. Jak nie Real to Bayern.

Defoe? Zgadzam się z Travoltą, dla mnie absolutna pomyłka. To ja już wolę żeby grał Smithy. Może brak mu nieco umiejętności ale walecznością i zaangażowaniem z jakim gra dla United sprawił, że chętnie będę go oglądał w napadzie jako zmiennika. Za to Defoe jak napisał Travolta stanął w rozwoju. Stracił miejsce w Tottenhamie, stracił miejsce w kadrze Anglii. To nie jest piłkarz potrzebny United. Z dostępnych na rynku klasowych ale nie najmłodszych już napastników jako jedynego widziałbym Toniego. On też ma warunki i predyspozycje na grę w Anglii.

Jeśli juz mamy inwestować w jakiś napadziorów to myślmy perspektywicznie i sypnijmy kasą na Torresa lub jeszcze lepiej na Huntelaara. Szkoda, że Diabły się nim nie interesują. Dużo tańszy od nieco przereklamowanego Hiszpana a to przecież kolejna holenderska maszyna do strzelania goli a w dodatku bardzo młoda. Jak nie teraz, to brać go za rok. W Anglii powinien sobie poradzić.

Co do Vieiry to praktycznie przesądzone jest jego odejście do Interu. Szczerze wątpiłem, że znajdzie się na OT. To prawda, że jest tani jak na klasę jaką prezentuje ale to piłkarz Wengera, jeden z symboli Arsenalu, człowiek, który ostro walczył z zawodnikami United. Mimo szczerych chęci, nie widzę żadnych szans na jego grę na OT.

Wróć do „Anglia”