Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 23 lip 2006, 0:29

knockout pisze:Rozpaczliwe apele Dana Petrescu, bardzo slabe wystepy w sparingach, az w koncu nadszedl mecz z KSZO Ostrowiec, ktory wlal troche optymizmu w serca kibicow.
W moim nastawieniu ten mecz nic nie zmienił. Gole musiały po zgrupowaniu paść prędzej czy później, bo piłkarze zaczynają odzyskiwac świeżość.

Inna sprawa, że dziwię się Petrescu, czemu kwestię napastnika poruszył dopiero teraz. Nawet drobnym drukiem nie zaznaczono przy transferowych zapowiedziach, że zakupy gotówkowe są uzależnione od sprzedaży Baszcza i Sobola. Temat nowego napastnika będzie jeszcze często poruszany, Petrescu podał termin rozstrzygnięcia sprawy (korzystnie, bądz bardziej prawdopodobne niekorzystnie) "do soboty".
Jestem ciekaw ile gazety wytrzymają bez krytyki i dorabiania faktów:). Już zaczął się rozłam w sposobie przestawiania faktów, ale bez ubiegłosezonowej agresji:
- Gazeta: Petrescu: "Gdybym nie wierzył, że z tymi chłopakami da się zdobyć mistrzostwo Polski i awansować do Pucharu UEFA, to jutro bym się spakował i wyjechał. Przysięgam!"
- Onet: Petrescu: "Wszystko się posypało"

Walka o mistrza będzie wyrównana i nie ma w niej wyraźnego faworyta. Niestety będą stare problemy, czyli zdobywanie goli i nowe czyli zgranie obrony. Wątpię, by Wisła prezentowała się tak jak się oczekuje już w pierwszych ligowych meczach. Ale maszyna powoli się rozkręci. Potencjał drużyny (wcale nie najsłabszy w zeszłym sezonie) się wzmocnił dzięki dobrym transferom... ale brakuje armat i będzie ciężko w PUEFA. Niemniej jednak mam nadzieję, że po pół roku do budżetu można będzie doliczyć zyski z fazy grupowej, sprzedaży Baszczyńskiego, rozwiązania kontraktów z Kuźbą i Dawidowskim i Wisła w końcu zacznie myśleć nie o uzupełnianiu braków, a o nadaniu grze nowej jakości. Ale póki co przyszłośc jest niejasna, z jednym wyjątkiem. Wiemy już, że pierwszym bramkarzem będzie Pawełek, co ogłosił dzisiaj Petrescu :).
Messi E2 Ronaldinho pisze:Skrzydła fantastico
No to się dowiedzialem :lol:.

Wróć do „Polska”