W moim nastawieniu ten mecz nic nie zmienił. Gole musiały po zgrupowaniu paść prędzej czy później, bo piłkarze zaczynają odzyskiwac świeżość.knockout pisze:Rozpaczliwe apele Dana Petrescu, bardzo slabe wystepy w sparingach, az w koncu nadszedl mecz z KSZO Ostrowiec, ktory wlal troche optymizmu w serca kibicow.
Inna sprawa, że dziwię się Petrescu, czemu kwestię napastnika poruszył dopiero teraz. Nawet drobnym drukiem nie zaznaczono przy transferowych zapowiedziach, że zakupy gotówkowe są uzależnione od sprzedaży Baszcza i Sobola. Temat nowego napastnika będzie jeszcze często poruszany, Petrescu podał termin rozstrzygnięcia sprawy (korzystnie, bądz bardziej prawdopodobne niekorzystnie) "do soboty".
Jestem ciekaw ile gazety wytrzymają bez krytyki i dorabiania faktów:). Już zaczął się rozłam w sposobie przestawiania faktów, ale bez ubiegłosezonowej agresji:
- Gazeta: Petrescu: "Gdybym nie wierzył, że z tymi chłopakami da się zdobyć mistrzostwo Polski i awansować do Pucharu UEFA, to jutro bym się spakował i wyjechał. Przysięgam!"
- Onet: Petrescu: "Wszystko się posypało"
Walka o mistrza będzie wyrównana i nie ma w niej wyraźnego faworyta. Niestety będą stare problemy, czyli zdobywanie goli i nowe czyli zgranie obrony. Wątpię, by Wisła prezentowała się tak jak się oczekuje już w pierwszych ligowych meczach. Ale maszyna powoli się rozkręci. Potencjał drużyny (wcale nie najsłabszy w zeszłym sezonie) się wzmocnił dzięki dobrym transferom... ale brakuje armat i będzie ciężko w PUEFA. Niemniej jednak mam nadzieję, że po pół roku do budżetu można będzie doliczyć zyski z fazy grupowej, sprzedaży Baszczyńskiego, rozwiązania kontraktów z Kuźbą i Dawidowskim i Wisła w końcu zacznie myśleć nie o uzupełnianiu braków, a o nadaniu grze nowej jakości. Ale póki co przyszłośc jest niejasna, z jednym wyjątkiem. Wiemy już, że pierwszym bramkarzem będzie Pawełek, co ogłosił dzisiaj Petrescu
No to się dowiedzialemMessi E2 Ronaldinho pisze:Skrzydła fantastico