Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Adek_17 » 23 lip 2006, 11:14

Ja tam pewny nie jestem że ogłoszą dzisiaj prawomocne wyroki. Nie zdziwię się jak niedługo zobaczymy komunikat że ogłoszenie wyroków zostało przełożone na jutro albo nawet na późniejsze dni :/. Ostatnio na wynik procesu czekaliśmy kilka dni od pierwotnej daty. Prawnicy we Włoszech mają chyba manię wodzenia ludzi za nos i trzymania ich w niepewności :P.

A co do samych wyroków to po ostatnich wypowiedziach przedstawicieli zamieszanych klubów zaczynam się zastanawiać czy pierwsza część procesu, czyli werdykt sądu sportowego to nie była zwykła demonstracja siły i przestroga dla klubów, którym chodziły po myśli podobne przekręty.
Lazio Fiorentina i Milan ubiegają się o całkowite uniewinnienie, a Juve chce aby zostały anulowane wszystkie punkty ujemne na nadchodzący sezon. Coraz więcej tifosich Juve liczy nawet na przywrócenie do Serie A :!: . Ale tego raczej się nie spodziewajmy.

Sam nie wiem czego mam się spodziewać. Może w Serie B pozostanie tylko Juventus (bez ujemnych punktów) a reszta zostanie tylko ukarana zakazem gry w Lidze Mistrzów (Lazio byłoby wtedy chyba uniewinnione :P)? A może sąd sportowy aby raz na zawsze skończyć z korupcją w Serie A zdergraduje też Milan?
Jedno jest pewne. Po ogłoszeniu prawomocnych wyroków dyskusja co do ich wyniku będzie trfała jeszcze tygodniami, bo jaki by ten wyrok nie był to będą z niego ludzie niezadowoleni, bo jedna grupa ludzi wymaga surowych kar a reszta złagodzenia.
Ja sam z niecierpliwością czekam na ostateczny werdykt :)

FORZA MILAN :!:

Wróć do „Wracając Do Meritum”