Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 23 lip 2006, 11:23

Martinho czyli jak adwokaci obalą oskarżenia to zrobia to nie zgodnie z prawem ? Nie wiem czy wiesz ale podczas procesu CAF obrona oskarżonych klubów była ograniczona do minimum - dla tego mi. jest odwołanie TAR i nic mnie nie zdziwi bo pracują nad tym najlepsi adwokaci w Itali. Maja teraz tą przewage że dostali uzasadnienie wyroku wiec przygotują sie odpowiednio ...

Ciekawe czy TAR może zmienić decyzje CAF na ... grosza dla klubów. Prokurator nadal krzycy że chce swoich wyroku. :wink: Ale o to leszcze bo się normalnie w świecie lansuje - potem powie że to on uzdrowił Włoską piłke. Licze na obecnośc kamer krzycac Juve w C1 itd...

Mało prawdopodobne jest to że zmienia wyroki na gorsze dla klubów choć by z tego względu że kluby maja uzasadnienia mogły sie przygotować w 100% i zaskarżyć te decyzje. A jeśli któryś z klubów miał by obawy ... nie pewnośc - nie miał by dowodów - czy też poprostu nie znalazł by nic do czego może by się doczepić to by ... się nie odwołał.

Wyrok CAF był by wtedy dla takiego klubu prawomocny i tyle. Jednak warto przypomnieć że odwołały sie wszystkie 4 klubu :]

P.S. Liga Mistrzów ? powiem szczerze że wątpie w to - na UEFA się pewnie skończy co i tak trzeba będzie uznać za "bonus" - ale nie to jest najważniejsze w tym odwołaniu - naprawde.

Wróć do „Wracając Do Meritum”