Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 24 lip 2006, 12:09

John Travolta pisze:Diarra za 25? Jeden pomocnik to moze byc za mało. Mozna by sie z Bayernem potargowac i dokupic jeszcze Owena H. przy ewentualnej sprzedarze RvN, ale nie wiem czy Bayern chce tracic trzeciego w tym okienku pomocnika...szczerze wątpie.
To byłaby najlepsza opcja. Sprzedajemy Ruuda do Bayernu, w zamian dostajemy pieniądze i Owena Heargrevesa. Do tego dokupujemy Diarre, bądź Carricka (wolałbym Reo-Cokera) i mamy problem ze środkiem pomocy rozwiązany. Atak przyzwoity - Wazza, Saha, Rossi, Ole i Smith, który powróci na początku września. Obejdzie sie bez wzmocnień, a co mnie cieszy zapwene Rossi będzie dostawał więcej szans by grać. O obronie nie wspominam, bo tam jest rewelacyjnie. Do tego za rok kupujemy dobrego skrzydłowego i skład kompletny.
fieldy pisze:co d Giggsa się zgodze jak najbardziej, ale Manumef coś pisął o tym, ze Alex Giggsa widzi w podstawowym składzie :think: może źle to zrozumiałem.
Alex po prostu wie, że Giggs podoła równie dobrze grze na skrzydle, jak i w środku. Oby tylko nie był zbyt zapatrzony w Walijczyka, bo może się to skończyć źle w przypadku jego absencji.
Morrow pisze:Oficjalnie do tej pory potwierdzono, że złożono jedynie oferty za Carricka i Kuszczaka, no i wcześniej było co nieco o ofercie za Riquelme. Reszta to tylko domysły mediów.
I to mnie dziwi. To znaczyłoby (a te spekulacje zostały potwierdzone przez Ferguosona, działaczy innych klubów czy samych zawodników), że United przymierza sie do kupna DM'a i OM'a. Czyżby światełko w tunelu?
Morrow pisze:Zresztą na jego pozycji może grać Park albo Ronaldo.
Tak, ale w rzeczywistości jeśli Ronaldo gra na prawej stronie obrony, a Giggs bedzie niezdolny do gry (tfuuu, oby nie) do pierwszego skąłdu relegowany będzie Park. Na papierze wygląda to efektownie solidni - Park i Ronaldo na skrzydłąch, jednak kto w razie czego zastąpi jednego z nich? Fletcher? :roll: Eagles? :shock: A moze nierówny Richardson? :? Dlatego w przyszłym sezonie trzeba sieskupić na zakupie skrzydłowego.
Morrow pisze:Niestety tego samego nie da się powiedzieć o Scholesie. Trochę smieszy wypowiedź Quieroza, że Rudy będzie kluczowym piłkarzem w przyszłym sezonie. Na moje oko pozycja do obsadzenia, zaraz po DMFie.
Jeszcze bardziej śmieszny jest komentarz Fergusona w tej sprawie: "Powrót Paula, Alana i Heinze to dla nas trzy wzmocnienia. Traktuję to jako nowe transfery." :roll: Chłopaki o co się czepiacie? Przecież transfery były i to trzy :x
Morrow oczywiscie, po kupnie defensywnego pomocnika trzeba skupić się na sprowadzenu następcy dla Scholesa.
Morrow pisze:Zastanawiający spokój Fergusona odnośnie transferów. Połowa okienka za nami a my nie dokonaliśmy ani jednego zakupu. Tak, tak pamiętam transfer Rooneya w ostatnich chwilach ale MU potrzebuje obsadzenia więcej niż jednej pozycji i nawet przyjście jednego klasowego DMFa nie wystarczy.
Do tego trzeba jeszcze czasu aby dany zawodnik zaaklimatyzował się w klubie i potrafił porozumiewać się i zgrać z partnerami z zespołu. A czas leci...

P.S. Panie Ferguson, jutro moje urodziny. Życzyłbym sobie jakiegoś nowego zawodnika w klubie :wink: W zeszłym roku był Park...

Wróć do „Anglia”