Kosciół

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: astyczek » 19 lis 2004, 14:20

BUNCH - W kościele protestanckim pastor nie jest odwrócony plecami do wiernych. Chciałbym zwrócić wam uwagę na małą różnicę, wpychacie do jednego wora Chrześcijan i katolików a w sumie nie za bardzo tak można. Np. Ja jestem baptystą i nie modlimy się do Marii (1 Tymoteusza 2:5 - Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, Chrystus Jezus), nie czcimy figurek, nie spowiadamy się księdzu, ale odpowiadamy przed Bogiem.

Co się tyczy chodzenia do kościoła, nie trzeba chodzić, ale naturalną rzeczą jest, że jeśli jesteśmy dziećmi Boga Ojca, mamy w sobie także Ducha Świętego, wpływającego na nas, a on nas uczy jak mamy postępować i chodzenie do kościoła nie wynika z przymusu, ale z chęci. Nie wiem jak wam, ale mnie sprawia przyjemność spotykanie się z braćmi i siostrami w wierze. To wszystko jeszcze zależy jaki się tworzy kościół, czy jest to zbieranina obcych sobie ludzi, czy tworzy się atmosferę rodzinną.

Jeśli chodzi o Jehowych to oni mają całkiem inną Biblię jak Chrześcijanie (Katolicy, protestanci...). W 10 przykazaniach nie trzeba za bardzo się doszukiwać zmian na końcu, bo tak naprawdę najważniejsze są 2 pierwsze i jeśli się będziemy nich trzymać, następne 8 też będzie przestrzegane (Przestrzegane dla naszego dobra, PS: To aż tak trudne chyba nie jest).

Pozdrowionka!

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”