Mercato Nerrazzurich!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 25 lip 2006, 10:07

Dzień dobry :lol: :wink:

Martin o brzydkiej grze Chelsea mówić Ci który nie mają możliwośc oglądania Premiership ... bo Jose grając 4-3-3 wpoił gracza gre taktyczną i twarda ale i widowiskową. Tego nikt nie obali że np. Robben, Duff czy Cole to typowe skrzydełka żądełka które wkrecaja całą linie obrony. Drogba to czołg który ma inna zadanie niż napastnicy typu Adriano, Trezeguet, Ruud czy nawet Sheva. Jednak zauważ że Jose gra jednym DM [Makelele] i dwoma piłkarzami którzy łącza gre w obronie i ataku - bo taki Lampard nie typoma ma petarde w nodze :wink: Dla tego wszystko można opracować ale jest różnica grają dwójka DM przy 4-4-2 a np. 4-2-3-1

Pamietasz ostatnie derby ? Inter przez mecze derbowym grał 4-4-2 i wygrał chyba 3 kolejne mecze ... do pojedynku derbowego Milan przystapił bez Shevchenki - ale Mancini przegrał w szatni :roll: Bo zmienił 4-4-2 [którym wcześniej wygrywał] na 4-5-1 - co miało spowodowac zdominowanie drugiej lini - na poczatku sie to udawało. Potem Pirlo i Kaka mieli miejsce i grali swoje. Zabrakło pressingu i ta 5 w pomocy nic nie dawał. A napastnik błądził sam w przodu.

Zico w sumie masz racje ale no właśnie "ale" gdy Juventus Capello grał schematami typu Nedved zchodzi do środka na prawą noge - długa piłka na Trezeguet on zgrywa w miejscu Nedveda jest już Zambrotta itd. To mi. fani Inter [tu na forum] śmieli się z gry Juve. Delikatnie mówiąc :roll:

Capello wymagał takiego zachowanie - stracić ? fauluj jak najdalej własnej bramki. Stąd mi. najwiecej fauli w lidze wiecej o dwa razy niż takie Palermo. :wink: Ale to mu dawało gra dwójką DM bo i Emerson i Vieira potrafią odebrać czystko piłke a wtedy akcje zaczepne...

To wszystko by inaczej wyglądało [gra dwójka DM] gdyby Mancini zdecydował sie na gre 4-2-3-1 jak np. reprezentacja Francji. Ale to wymagały by transferu nie napastnika ale rozgrywającego...

To zdanie sam podsumowałeś ...
Zico_FCI pisze: Szczerze mówiąc wali mnie to, że w przyszłym sezonie być może nie będziemy grali najpiękniejszej piłki. Dla mnie w sezonie 2006/07 liczyć będzie się tylko i wyłącznie Scudetto …

Mnie by nie waliło jak gra mój zespoł. Bo nie samymi wynikami kibic żyje. Ja już napisałem wczoraj w komentarzu - narazie to spekulacje ale jeśli kara zostanie utrzymana i tylko Roma będzie rywalem Inter w walce o scudetto i Nerazzuri by nie wygrali to przylgnie do nich nowa "etykietka"

Jednak popatrz na to z drugiej strony... Walka o scudetto bez Juve, Lazio Violi, Milanu będzie dla 99% Włochów jak impreza bez kobiet :P

To scudetto będzie miał rande Coppa Itallia...

Ale odrazu mówie że fajnie narazie opisywac systemy itd. Lubie przygladać się trenerą co nowego wymyślą w systemach i ustawieniu. Jednak to narazie spekulacje - jak dla mnie jest duże prawdopodobniństwo że się potwierdza odnoście gra Interu ale poczekajmy.

Wróć do „Wracając Do Meritum”